З січня в Україні зросте плата за кабельне телебачення

З січня в Україні зросте плата за кабельне телебачення
Джерело фото: Укрінформ

З 1 січня 2019-го року в Україні очікують на зростання платних телевізійних сервісів, зокрема, кабельне телебачення.

Тариф зросте від 15 до 40 відсотків, повідомили у прес-службі Асоціації правовласників та поставників контенту. 

 

Відповідно до даних Державної служби статистики України за І півріччя 2018 року, середній об'єм реалізованих послуг на одного абонента кабельного телебачення, у тому числі цифрового, в Україні вже складає близько 72 грн. Однак тарифи продовжують зростати через суттєве підвищення плати за використання прав на інтелектуальну власність виробниками українського контенту, необхідність збільшення заробітної плати працівникам галузі, плати за електроенергію тощо.

Так, мінімальні тарифи за доступ до пакетів лише з українськими телеканалами можуть складати приблизно 56-70 грн, залежно від благополуччя регіону.

«Але, скоріше за все, тарифи можуть бути і вищими, оскільки провайдерам доводиться також витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію розважальних іноземних телеканалів для того, щоб зацікавити абонента і створити додаткову цінність телевізійної послуги у порівнянні з безкоштовною ефірною цифрою», – йдеться у дописі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку через аварію - «тягучка». ФОТО
Наступна новина «Луцькводоканал» обіцяє, що воду лучанам подаватимуть цілодобово
Останні новини
Схожі новини