Затримання і допит Савченко – це зрежисовані Генпрокуратурою «маски-шоу», - помічниця нардепа

Затримання і допит Савченко – це зрежисовані Генпрокуратурою «маски-шоу», - помічниця нардепа

Надія Савченко досі перебуває на допиті в СБУ. Про це виданню Перший повідомила її помічниця Ірина Юзик у телефонному коментарі.

Наразі помічники Надії Савченко знаходяться під стінами СБУ, куди нардеп потрапила близько 15:00.

«Зараз ми знаходимось під міським СБУ на Козівському провулку, там, куди Надія Савченко 15 березня вперше прийшла на допит після того, як повернулась зі Страсбурга.

Сьогодні вона прийшла туди добровільно, сама йшла від Верховної Ради. З того часу вона не виходила і ми не знаємо що там відбувається. З нею перебуває адвокат, який ознайомлюється з матеріалами справи, але їх не показували наперед», - повідомила Ірина Юзик.

Помічниця нардепа повідомила, що вони намагались передати Надії Савченко речі через ізолятор тимчасового тримання, але їм повідомили, що депутат у них не зареєстрована, як затримана.

«Мають пройти певні формальні процедури, і поки що ніхто не знає, чи вона буде там утримуватись, чи ні. Тобто доля Надії ще не відома. Допит-допитом, але ми ще не знаємо, чи вона затримана і не відомо що буде далі», - зауважила помічниця нардепа.

Ірина Юзик розповіла, що до Надії Савченко у Верховній Раді підійшов працівник СБУ і сказав, що «ми вже маємо дозвіл на ваше затримання і арешт. Запрошуємо вас до нас в СБУ на розмову».

За словами помічниці нардепа, співробітник СБУ запропонував повезти її на машині, але вона відмовилася і запропонувала пройтися пішки.

«У нас і Генеральний прокурор, і Верховна Рада підміняють собою судову гілку влади. Вони взяли і вже визнали людину винною, хоча суд ще навіть не починався. Ми ще навіть не ознайомилися з матеріалами справи - ні вона, ні її помічники, ні навіть адвокат.

Вони «порять гарячку», бо отак затримувати немає жодної необхідності – Надія Савченко ніколи нікуди не втікала і втікати не буде. Вона це довела, коли її викликали перший раз. Тоді в максимально короткі терміни вона прийшла на допит», - запевнила Ірина Юзик у телефонному коментарі.

Читайте також: Савченко каже, що не планувала ніяких терактів

 За словами помічниці нардепа, у Генпрокуратурі та СБУ без суду визнали Надію Савченко винною, через що всі провладні депутати і користувачі соцмереж підхопили інформацію, назвавши її  «терористкою».

«Чому? Бо їм показали відеонарізку – змонтований фільм, блокбастер, який підготувала наша Генеральна прокуратура. До Генпрокуратури є насправді багато питань, адже вона не розслідує злочини, а займається отакими маски-шоу. Результат їхньої роботи – ми бачимо якийсь блокбастер, де на відео погано видно, погано чути.

Ми вже бачили такий блокбастер з Михайлом Саакашвілі, де його називають громадянином Російської Федерації, звинувачують у співпраці з Курченком… Але воно нічим так і не закінчилось», - зауважила Ірина Юзик.

На думку помічниці нардепа Надії Савченко, влада постійно відволікає громадськість від важливих питань подібними політичними шоу і гучними затриманнями.

«Тим часом у нас вже й Гонтарєвої немає, і вже є новий омбудсмен… Але ніхто того не помічає. Ніхто не зауважує, що омбудсмен у нас тепер від влади, хоча зазвичай це була квота опозиції. Бо це логічно – влада порушує права громадян, а омбудсмени від опозиції – їх захищають.

Але тепер омбудсмен у нас від влади. Тобто зараз відбувають серйозні речі, приймаються важливі кадрові питання, натомість нас відволікають від цього такими політичними шоу», - наголосила помічниця Надії Савченко.

Читайте також: Савченко потролила депутатів Ради. ВІДЕО

Разом з тим, Ірина Юзик сподівається, що у суді вони зможуть відстояти і захистити свою позицію та інтереси Надії Савченко.

«Наразі ми подали скаргу в дисциплінарно-кваліфікаційну комісію прокурорів на Генерального прокурора та інших прокурорів про порушення презумпції невинуватості. Також ми подали скаргу на ім’я Президента України щодо порушення конституції України Генпрокурором», - зауважила Ірина Юзик.

Нагадаємо, 22 березня 2018 року слідчі СБУ затримали нардепа Надію Савченко просто в приміщені Верховної Ради. Їй вручили повідомлення про підозру у підготовці теракту. Йдучи пішки до СБУ Савченко "тролила" правоохоронців тим, що вони не вдягнули на неї кайданки.

Всього за 20 хвилин до затримання Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття з Савченко депутатської недоторканності, її затримання й арешт. Перед голосуванням генпрокурор Юрій Луценко презентував у Верховній Раді відеодокази причетності Савченко до підготовки терористичного акту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Понад 70% сезонних працівників з України не хочуть залишатися в Польщі
Наступна новина Літо збільшиться на 2 місяці: чим це загрожує
Останні новини
Схожі новини