На рак найбільше хворіють лучани. Статистика по Волині

На рак найбільше хворіють лучани. Статистика по Волині

За статистикою 2018 року у  Волинській області Луцьк зайняв перше місце за кількістю онкологічних захворювань. Цю позицію місто утримує п’ятий рік поспіль.

Про це відомо з відповіді управління охорони здоров’я області на депутатський запит голови робочої депутатської комісії по контролю за дотриманням норм екологічної безпеки промисловими підприємствами Нововолинська Віктора Марчака.

Друге місце зайняв Рожищенський район, третє - Локачинський, четверте місце дісталося Нововолинську.

Онкологічна захворюваність у районах Волинської області (на 100 тис. населення)
Кількість хворих на 100 тисяч населення

Довідка:

Наразі Україна посідає друге місце у Європі за темпами поширення онкозахворювань. Щороку від раку помирають близько 90 тисяч українців, 35% – люди працездатного віку. Ризик розвитку онкологічних захворювань складає 27,7% для чоловіків 18,5% для жінок.

30% випадків смерті від раку обумовлена 5 основними джерелами ризику: високий індекс маси тіла, низький рівень споживання фруктів і овочів, відсутність фізичної активності, вживання тютюну, вживання алкоголю - інформує Здоров’я 24.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька знайшли хлопчика, який утік із дитсадка
Наступна новина Концерт, футбол, дискотека. Любешів святкуватиме ювілейний День селища
Останні новини
Схожі новини