«Під танки вирішили кинути ветеранів і волонтерів», - волинський «кіборг» Вадим Ваврищук

«Під танки вирішили кинути ветеранів і волонтерів», - волинський «кіборг» Вадим Ваврищук

Одні стояли на передовій, пройшли Іловайський котел та найгарячіші точки на сході країни під час російсько-української війни, що триває досі. Інші – гуртувались, вишукували, збирали допомогу та везли усе необхідне першим. Мова йде про ветеранів АТО та волонтерів. Усі вони захищали Україну і продовжують робити це сьогодні. Однак останнім часом військово-волонтерське середовище намагаються дискредитувати та зробити винуватцями чи не всіх суспільних проблем.

«Нас хочуть пересварити між собою», - волинські атовці

Найяскравіший приклад – гучна справа вбивства журналіста Павла Шеремета. Без переконливих доказів причетності затримують цілий ряд волонтерів та військових.

Та не оминула ця хвиля і волинських ветеранів АТО. Зокрема, військового Юрія Букію та ще кількох ветеранів АТО. Нещодавно їх звинуватили у нібито «кришуванні» «Юнони» - цілодобового закладу, котрий позиціонує себе, як масажний салон, а підозрюється у наданні інтимних послуг.

Натомість сам Юрій Букія вкотре наголошує, що не має жодного стосунку до цього салону, а в місцевих ЗМІ, що оприлюднили інформацію, вимагає спростування та вибачень.

«Я бачу єдину мету – пересварити нас між собою», - стверджує атовець.

Волинський ветеран Вадим Ваврищук також бачить у таких подіях ціль дискредитувати атовців.

«Це не тільки на Волині така ситуація, а й загалом по Україні. Під танки чомусь вирішили кинути ветеранів та волонтерів. І роблять це даремно», - каже «кіборг».

Що кажуть про це політики

«Ми сьогодні спостерігаємо за справою вбивства Шеремета і дуже прикро, що людей, щодо яких не продемонстровано серйозних доказів, до сьогоднішнього дня тримають за ґратами, не застосовуючи при цьому найм’якшого запобіжного заходу. Хоча це варто було б зробити», - каже депутат Волинської обласної ради, голова депутатської групи «Патріоти Волині» Володимир Бондар.

«Якщо подивитися на випадок Софії Федини (народній депутатці правоохоронці вручили підозру через нібито погрози Володимиру Зеленському, - ред.), то це схоже вже більше на політичну боротьбу чи розправу. Якщо взяти волонтерів чи добровольців, то це вже попахує ідеями ворожої нашої держави», - додає голова Волинської обласної організації партії «Європейська солідарність» Іван Мирка.

Більше коментарів шукайте у сюжеті.

Вікторія Притулюк та Микола Гусар (Перший ТВ)  

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер відомий волинський лікар Микола Цюх
Наступна новина Евакуйованих українців з Китаю висадять у Львові
Останні новини
Схожі новини