36 людей захотіли потрапити у Молодіжну раду Луцька

36 людей захотіли потрапити у Молодіжну раду Луцька

У Луцьку провели співбесіди із претендентами на членство у Молодіжну раду при Луцькій міській раді.

Це відбулося 23 червня.

Спочатку члени відбіркової комісії поспілкувались із трьома першокурсниками Волинського коледжу Національного університету харчових технологій – Денисом Марущаком, Світланою Андрійчук та Дмитром Костельником.

Денис Марущак розповів, що хотів би влаштувати у Луцьку масштабний квест, який згуртував би молодь. Світлана Андрійчук наголосила, що варто якомога більше молоді залучати до подій, які відбуваються у місті та запропонувала збільшити в місті кількість арт-об’єктів. Дмитро Костельник назвав три основні проблеми молоді – небажання навчатись, вживання алкоголю і наркотиків та незацікавленість займатись спортом. Він пропонує влаштовувати такі заходи, які згуртовували б молодь і були противагою байдикуванню та курінню на лавочках. Як виявилось, претенденти не були достатньо поінформовані, що таке Молодіжна рада та які проекти завдяки членству в ній можна втілювати.

«Рада – це можливості, ви будете мати під боком департамент, який буде вас інструктувати, реалізовувати будь-який найсміливіший захід, чи то флешмоб на 15 хвилин, чи повітряні кулі привезти. Ви будете мати доступ до всіх керівних органів міської ради, можете прийти отримати пораду, долучитись до депутатських комісій, до засідань сесії», – пояснив студентам директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцькради Олексій Веремійчик.

Він запропонував членам комісії обрати команду з найбільш яскравих претендентів та влаштувати для них триденний тренінг, завдяки якому молодь більше дізнається про Молодіжну раду, про важелі впливу на розвиток міста і власні можливості у цьому процесі.

Депутат Юлія Дацюк наголосила, що першу трійку претендентів треба точно забирати до складу ради, оскільки вони достатньо сміливі на свій вік, наважились прийти на співбесіду та ще й не місцеві. Після невеликої перерви виступили ще 17 учнів та студентів, кожен з яких розповідав про власне бачення розвитку міста та співпраці з владою.

До слова, усього заявок було 36, однак не всі мали можливість прийти. Студенти пропонували влаштовувати заходи для боротьби зі шкідливими звичками, облаштування в місті пандусів, створення реабілітаційних центрів на Волині, організовувати відвідини атовців у госпіталях, збільшувати кількість просвітницьких заходів, популяризацію спорту тощо.

«Вдало було сказано, що молодь – це не тільки учні та студенти. Вдало було сказано, що не треба концентруватись на проблемах навчального закладу чи організації, яку ви представляєте. Ви бачите проблеми глобальні. Деякі проблеми – це проблеми міської ради, дуже добре, що ви їх бачите. Ви матиме можливість долучатись до депутатських комісій. Ви повинні зрозуміти, що вам дається можливість до найвищого законодавчого органу міста донести проблеми молоді», - сказав член комісії, заступник міського голови Костянтин Петрочук.

«Дуже добре, що при невеликій кількості у вас є багато напрямків роботи, - додав Олексій Веремійчик. – Ви будете прикладом для всієї молоді Луцька. Ви маєте як для молоді міста безмежні можливості. Я прошу вас до цього серйозно віднестися. Це певним чином є історичним моментом, адже молодіжна рада при міському голові існує чотири роки, ключове слово існує. Вам дається міська рада, управлінські органи як інструмент. Давайте працювати так, щоб молодь було наше сьогодні».

За результатами спілкування із претендентами комісія сформує рекомендований список потенційних членів Молодіжної ради, який 4 липня має розглянути та затвердити виконком. Опісля оберуть голову Молодіжної ради.

Нагадаємо, Молодіжну раду планують створити для ефективнішої співпраці між учнівською і студентською молоддю та посадовцями Луцької міської ради. Ініціативу запропонували 20 квітня. Складатиметься рада із 30 людей, з яких 10 – представники учнівського самоврядування, 10 – представники студентського самоврядування, 10 – члени громадських організацій. Конкурсний відбір кандидатів до складу Молодіжної ради стартував у травні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська школярка набрала на ЗНО 200 балів з хімії
Наступна новина Випускний у Ковельській виховній колонії: як це було. ФОТО
Останні новини
Схожі новини