5 освіт та робота в «Google»: історія успіху лучанина Вячеслава Панасюка

5 освіт та робота в «Google»: історія успіху лучанина Вячеслава Панасюка

Айтішник Вячеслав Панасюк, який має 5 освіт та працював у корпорації “Google”, розповів як “ставив недосяжні цілі” і досягав їх. 

Про роботу, хобі та сім’ю він розповів для “12 каналу“.

Вячеслав народився в 1980-му році. Він – корінний лучанин, закінчив школу №2, здобув освіту вчителя інформатики у СНУ імені Лесі Українки (тоді – ВДУ). Однак після закінчення навчання ставати вчителем не поспішав.

У дитинстві власноруч складав комп’ютери

“Я в програмуванні не випадково, це було моє хобі. В мене вдома була зшивка газет “Юний технік”. Я навіть власноруч збирав комп’ютер, купував деталі. Це було ще в шкільні роки, я тоді ходив на курси в Палац піонерів, було дуже цікаво”, – розповів Вячеслав.

Батьки підтримували захоплення сина.

“Я ніде не ходив вечорами, а вчився далі. Мені легко давалась математика та алгоритми. Я починав писати програми на папері, але вже потім, коли з’явився комп’ютер, я вийшов на новий рівень. Тоді наймоднішим був комп’ютер “Пошук 2”, який неможливо було ніде дістати. Тому мені доводилося ходити в Палац піонерів, писати свої програми, ігри, зберігати їх на касетному магнітофоні. А потім вже з’явилися дискети”, – пригадує лучанин.

Свій перший комп’ютер Вячеслав купив за власні кошти вже після закінчення університету. Тоді, закінчивши навчання у ВДУ імені Лесі Українки, він вирішив вступити до аспірантури в Київський національний університет імені Шевченка на факультет кібернетики. Паралельно працював.

“Спочатку я працював на маленьких фірмах системним адміністратором і програмістом. Писав деякі програмні рішення для їхніх проблем. Управління складом, бухгалтерією і все таке”, – поділився Вячеслав Панасюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У школі знав 4 слова англійською». Як волинянин став викладачем у Китаї

Як потрапив до корпорації “Google”

Чоловік зізнається, що поставив собі ціль працювати у “Google”. На підготовку пішло 4 місяці.

“Я щодня читав книжки про алгоритми та мови програмування JavaScript та Java. У корпорації “Google” саме шукали спеціалістів у цій галузі. Я двічі проходив відбір і двічі пройшов. Вперше, коли мою позицію підтвердили, я вже отримав візу і був готовий виїжджати, мені повідомили, що мою позицію закрили. Тоді я заново проходив відбір з самого початку – нарівні з іншими програмістами з усієї планети. Головне – не здаватися, тому що труднощі і вихід з зони комфорту роблять нас сильнішим”, – переконаний Вячеслав.

Він каже, що у корпорації працював класичним програмістом.

“Мені ставили завдання і я його виконував. Менеджер знає, що можна навіть не контролювати, бо відповідальна людина завжди робить так, як обіцяє”, – пояснив чоловік.

За два роки – три освіти

У 2010-му році Вячеслав Панасюк отримав свою другу освіту у сфері управління проектами. В 2011-му він став віце-президентом міжнародної студентської організації GCI.

“Під час роботи над своїми проектами тоді довелося побувати в Швейцарії, Франції, Німеччині. Я часто зустрічався з представниками цієї організації, місцевими осередками GCI. Ми спілкувалися в тому числі й на тему бізнесу: як нам краще його вести та організовувати. Все ж таки потім я дійшов до своїх маленьких проектів, наймав людей”, – ділиться герой програми.

Вячеслав зізнається: коли закінчив роботу у “Google” і повернувся в Україну, зрозумів, що без Батьківщини більше не зможе.

“Я пішов вчитися далі, вирішив здобувати бізнес-освіту, в мене таких зараз три. Коли переді мною стоїть виклик, потрібно або залучати спеціалістів, або здобувати кваліфікацію та необхідні навички. Я тоді починав організовувати свої власні проекти і мені бракувало деяких знань. Тоді йшов вчитися, за два роки здобув три освіти”, – розповів Панасюк.

Головне – знайти баланс між роботою та сім’єю

Вячеслав зізнається, що вдало зумів поєднати роботу та сім’ю.

“У мене дві доньки, я хочу, щоб вони далі вчилися в Україні. Я все зроблю, щоб підняти рівень нашої освіти. В мене є своя точка зору на це”, – пояснив він.

Чоловік розповів, що останнім часом не знаходить часу на подорожі чи відпочинок:

“За останні п’ять років не довелося подорожувати, бо я постійно або вчився, або працював на відповідальних проектах. Я людина, яка дотримується свого слова: якщо сказав, що воно за три місяці буде зроблене, значить точно буде”.

Панасюк також поділився, що любить активний відпочинок в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Диплом з ІТ-освіти – це довідка про профнепридатність», – Віктор Левандовський


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми йдемо на вибори!» – студенти луцького вишу зняли мотиваційний ролик
Наступна новина «Хіба патріотизм – це «Будьмо!» за чаркою горілки?» – лучан кличуть на цікаву розмову
Останні новини
Схожі новини