«Готуємося викупити дитячу залізницю. Наші домовленості з Укрзалізницею не скасовані», – луцький мер

«Готуємося викупити дитячу залізницю. Наші домовленості з Укрзалізницею не скасовані», – луцький мер

Луцький міський голова Ігор Поліщук запевнив, що його домовленості з керівництвом АТ «Укрзалізниці» про купівлю дитячої залізниці у власність міста не скасовані, і міська рада готується брати участь в аукціоні.

Про це він сказав у традиційних щотижневих підсумках у фейсбуці.

«Наші домовленості з Укрзалізницею не скасовані. Ніхто не повідомляв нас про відмову у проведенні аукціону», – каже мер.

Нагадаємо, з Луцької дитячої залізниці 31 березня вивезли меблі, стенди та форму юних залізничників.

«Не думаю, що це свідчить, що Укрзалізниця передумала проводити реалізацію об’єкта з аукціону, це так чи інакше відбудеться. Сьогодні тримаємо контакт з тими виконавцями, яким попереднім керівником було доручено займатися цим питанням. Інформації про відмову від раніше досягнутих домовленостей в нас немає.

Очікуємо аукціону, готуємося брати участь в ньому, готуємося викупити дитячу залізницю, щоб продовжити її функціонування, модернізувати її і залишити її як родзинку нашого міста», – заявив Ігор Поліщук.

Тим часом директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль повідомив, що у міськраді готують лист до «Укрзалізниці», у якому цікавитимуться, чи не змінилися наміри у товариства.

Ще 11 березня мер Луцька Ігор Поліщук заявив, що домовився із тодішнім головою правління акціонерного товариства «Укрзалізниця» Володимиром Жмаком про купівлю дитячої залізниці у власність міста. Однак за кілька днів Жмака звільнили. Із 17 березня виконувачем обов’язків голови правління «Укрзалізниці» є Іван Юрик.

Передісторія

У вересні 2020 року АТ «Укрзалізниця» попередило колектив Луцької дитячої залізниці про скорочення та ліквідацію закладу до середини грудня 2020 року.

Луцька міська рада надіслала ряд клопотань щодо передачі майнового комплексу на баланс міської територіальної громади.

В «Укрзалізниці» відповіли, що безоплатна передача майна дитячої залізниці у комунальну власність Луцька неможлива, і запропонували місту розглянути можливість придбання цього майна.

11 грудня стало останнім робочим днем Луцької дитячої залізниці.

Читайте також: «Ми будемо боротися». Історія Луцької дитячої залізниці. РЕПОРТАЖ

Лучани зареєстрували петицію задля збереження залізниці на сайті Кабінету Міністрів України. За понад місяць петиція набрала 184 голоси з необхідних 25 тисяч.

У грудні 2020 року в Луцькій міській раді заявили, що готові взяти в оренду чи викупити майновий комплекс Луцької дитячої залізниці.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Два кольори» у виконанні оркестру Луцького прикордонного загону. Відео
Наступна новина За минулу добу в Україні виявили понад 20 тисяч хворих на COVID-19
Останні новини
Схожі новини