Чому вивозять майно Луцької дитячої залізниці. У Луцькраді прокоментували останні події

Чому вивозять майно Луцької дитячої залізниці. У Луцькраді прокоментували останні події

У Луцькій міській раді не знають, чому з Луцької дитячої залізниці почали вивозити майно, і готують відповідний лист до «Укрзалізниці».

Про це стало відомо із сюжету Суспільного.

Нагадаємо, 11 березня мер Луцька Ігор Поліщук заявив, що домовився із тодішнім головою правління акціонерного товариства «Укрзалізниця» Володимиром Жмаком про купівлю дитячої залізниці у власність міста. Однак за кілька днів Жмака звільнили. Із 17 березня виконувачем обов’язків голови правління «Укрзалізниці» є Іван Юрик.

«До нового керівництва «Укрзалізниці» готуємо лист із запитанням, чи не помінялися раптом наміри. Здоровий глузд підказує, що спадковість мала би зберігатися. Укрзалізниця, сказавши перше слово, мала би продовжувати у такому ж напрямку», – зауважив директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль.

Він каже, що місто готове викупити дитячу залізницю і зберегти її функціональне призначення. З його слів, за попередніми домовленостями, мова йшла орієнтвно про пів мільйона гривень.

Нагадаємо, з Луцької дитячої залізниці 31 березня вивезли меблі, стенди та форму юних залізничників. 

У вересні 2020 року АТ «Укрзалізниця» попередило колектив Луцької дитячої залізниці про скорочення та ліквідацію закладу до середини грудня 2020 року.

Луцька міська рада надіслала ряд клопотань щодо передачі майнового комплексу на баланс міської територіальної громади.

В «Укрзалізниці» відповіли, що безоплатна передача майна дитячої залізниці у комунальну власність Луцька неможлива, і запропонували місту розглянути можливість придбання цього майна.

11 грудня стало останнім робочим днем Луцької дитячої залізниці.

Читайте також: «Ми будемо боротися». Історія Луцької дитячої залізниці. РЕПОРТАЖ

Лучани зареєстрували петицію задля збереження залізниці на сайті Кабінету Міністрів України. За понад місяць петиція набрала 184 голоси з необхідних 25 тисяч.

У грудні 2020 року в Луцькій міській раді заявили, що готові взяти в оренду чи викупити майновий комплекс Луцької дитячої залізниці.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «На Лобні всі печуть тиї бобОвніки». Про старі рецепти. ТОМАЧІ
Наступна новина Поліція закрила кримінал через стрілянину в центрі Луцька. У прокуратурі не погодилися
Останні новини
Схожі новини