Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 29 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 29 серпня

Голова об’єднаної громади отримав хабар півтори тисячі гривень за сприяння у виділенні земельної ділянки. Сьогодні його затримали на гарячому… Також 29 серпня «Першому» стало відомо і про інші пригоди Луцька і Волині.

Жінка потрапила під колеса

У Луцьку на вулиці Нестора Бурчака 28 серпня автомобіль Renault Scenic збив перехожу. Потерпілу госпіталізували. За кермом перебував 39-річний лучанин. Водій допустив наїзд на 29-річну місцеву жительку, яка ішла проїжджою частиною у попутному напрямку. Внаслідок ДТП жінка отримала тілесні ушкодження. Її госпіталізували у нейрохірургію міської клінічної лікарні.

Не пропустив авто. У результаті – аварія

У Луцьку на перехресті вулиць Львівської і Потебні 28 српня 71-річний житель Луцького району, керуючи автомобілем «Renault Laguna», не надав перевагу у русі та зіткнувся з легковиком «Chevrolet Aveo», за кермом якого перебував 34-річний лучанин. Внаслідок ДТП 29-річна пасажирка «Chevrolet Aveo» отримала травми, не госпіталізувалася.

Голова ОТГ виявився хабарником

В Іваничівському районі викрили голову однієї із об’єднаних територіальних громад в одержанні хабара 1 тис. 500 доларів США за виділення земельної ділянки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. За інформацією ЗМІ, ідеться про голову Литовезької ОТГ Івана Іванчука.

Судили крадійку, яка знімала із дітей сережки

Лучанка, яка крала сережки у школярок, проведе за ґратами чотири роки. Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду. Із 17 по 19 вересня жінка здійснила п’ять крадіжок відбувалися у трьох навчальних закладах Луцька: загальноосвітній школі 1-2 ступенів № 10, загальноосвітній школі 1-2 ступенів № 17 та гімназії № 21. В одному з епізодів обвинувачена застосувала силу до дівчинки, утримуючи її руку. Крадійка свою вину визнала частково, зазначивши, що не застосовувала силу. Також вона віддала сережку одній з потерпілих, оскільки зрозуміла, що її викрито, тож вважала, що злочин не був закінчений. Вина жінки була доведена повністю. Суд визнав її винною та призначив покарання чотири роки позбавлення волі.

Читати також: «Подумала, що це медсестра», - луцька школярка про крадійку сережок. ВІДЕО

Дівчата мало не втопилися

У Луцьку на пляжі, що в Центральному парку культури і відпочинку, мало не втопилися двоє школярок. Пригода сталася 28 серпня. Учениці сьомого класу ЗОШ №15, не вміючи плавати, спустились до річки у воду. Течія швидко підхопила дівчат і понесла на глибину. Вони почали тонути, але плавці-рятувальники рятувального посту не дали статися біді. Вони витягли дівчат з води на берег та викликали наряд поліції. Наляканих дівчат передали батькам.

З невідомих причин померло немовля

У Луцьку в обласній дитячій лікарні 27 серпня померла тримісячна дитина з Рожищенського району. До цього у Рожищі батьки з дитиною звернулися до лікаря з кашлем. Оскільки температури не було, їх відправили додому. Пізніше немовляті стало погано, після чого на автомобілі швидкої медичної допомоги його доставили в реанімаційне відділення у Луцьку, де воно й померла. Головна лікарка Центру первинної медико-санітарної допомоги Леся Басалик зазначила, що не може розголошувати медичної таємниці, і запевнила, що дитина спостерігалася та обстежувалася, неодноразово була в обласній клінічній дитячій лікарні.

Побили продавчиню і пограбували магазин

У Нововолинську двоє чоловіків побили продавчиню і хотіли пограбувати магазин. На службу 102 надійшло повідомлення, що двоє чоловіків у мікрорайоні Шахтарський декілька разів ударили продавчиню магазину та викрали з каси близько 3000 гривень. Оперативне сповіщення та достатня кількість прикмет грабіжників дозволили поліцейським охорони оперативно затримати одного з чоловіків. На місце викликали слідчо-оперативну групу Нововолинського відділу поліції. Особу затриманого встановили: це 37-річний місцевий мешканець, раніше судимий, перебуває в розшуку. Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

Наркомана застали на гарячому

Працівники сектора кримінальної поліції Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області, перевіряючи наркотично залежного жителя селища Мар’янівка, застали його за приготуванням порції дурману з маківок. 43-річний чоловік розповів, що знайшов головки на полі і не зміг пройти повз  них, уявивши, як приготує собі порцію кайфу. Поліцейські вилучили опій і 200 грамів подрібненого маковиння.   

Судили за незаконну торгівлю пальним

Мешканець села Поповичі Ковельського району продавав пальне з міні-АЗС без будь-яких дозвільних документів. Фіскали направили до суду матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності Петра Мирончука. За їхніми даними, він здійснював господарську діяльність, зокрема у селищі Голоби реалізував 14,8 літра дизпалива на суму 400 гривень з міні-АЗС без державної реєстрації як суб’єкта господарювання та без відповідних дозвільних документів. Порушник на неодноразові виклики до суду не з’являвся. Судили його заочно. Провина була доведена матеріалами справи. Суд оштрафував Петра Мирончука на 17 тисяч гривень із конфіскацією вилученої продукції, а саме 6300 літрів дизельного палива на користь держави.

Вісім років їздив із посвідченням водія, яке сам роздрукував на принтері

27-річний мешканець Нововолинська, який 8 років їздив з підробленим посвідченням водія, постане перед судом. У 2011-му 19-річний на ту пору чоловік надрукував собі вдома на принтері посвідчення водія і 28 березня 2019 року, перебуваючи за кермом власного авто й виконуючи законну вимогу працівника поліції, надав йому для перевірки саме це саморобне посвідчення. Тепер нововолинця, який щиро розкаявся у скоєному, обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1,4 ст. 358 КК України. Міру покарання йому обере суд.

Правоохоронця судитимуть за службове підроблення

Скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення службового підроблення оперуповноваженим міжрайонного відділу №1 (м. Луцьк) Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Найполіції України. Бажаючи мати гарні показники у роботі, правоохоронець у грудні 2018 року виготовив протокол про вчинення депутатом однієї з сільрад адмінправопорушення, пов’язаного з корупцією, написав від його імені пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, та дав на підпис іншому громадянину. Громадянин (родич депутата) не знав про наміри працівника поліції та поставив свій підпис у протоколі та під письмовим поясненням. Підроблений у такий спосіб протокол був скерований до суду для розгляду по суті. Постановою суду провадження у справі про вчинення депутатом адмінправопорушення закрито у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення. Правоохоронця ж обвинувачують у вчиненні службового підроблення, невдовзі він постане перед судом.

Батько вкрав власного сина

Луцькі правоохоронці наздоганяли чоловіка, який вкрав дитину та втікав на автомобілі. Пригода сталася пізно увечері 29 серпня. За попередньою інформацією, декілька екіпажів правоохоронців затримали автомобіль Opel на іноземній реєстрації. Поліцейським довелося наздоганяти автівку, увімкнувши сирени. Як стало відомо, чоловік, який мав зовнішні ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння, викрав у жінки власного сина.

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські Новини, Район.Рожище, Район.КовельВолинь-нова, ІА ВолиньPost, пресслужб ГУНП у Волинській області, Луцької міської ради, Управління поліції охорони у Волинській області, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Наші в Раді. Волинські нардепи у новому парламенті. ОНОВЛЕНО
Наступна новина Повний склад нового Уряду
Останні новини
Схожі новини