Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 27 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 27 вересня
Аварія у Ковельському районі, в якій постраждало немовля (фото - ГУНП в області)

В аварії постраждало 4-місячне немовля. Під колесами авто загинув п’яний пішохід. У вбивстві новонародженої дитини підозрюють не лише матір-прикордонницю, а й її сестру… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у п’ятницю, 27 вересня.

Особу загиблого велосипедиста встановили

Встановили особу загиблого велосипедиста, котрий у середу, 25 вересня, неподалік села Ставок Ківерцівського району потрапив під колеса вантажівки «Renault Magnum». Ним виявився 60-річний житель села Башлики цього ж району. Слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області за фактом смертельної ДТП відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

З’їхав у кювет та перекинувся. Постраждала дитина

Неподалік села Воля-Ковельська Ковельського району 26 вересня автомобіль «Audi 100» з’їхав у кювет та перевернувся. За кермом перебував 24-річний житель Старовижівського району. Поліцейські встановили, що водій, обганяючи попутний транспорт, не впорався із керуванням і з’їхав із проїжджої частини. 22-річна пасажирка та чотиримісячна дитина отримали тілесні ушкодження. Немовля госпіталізували в реанімацію.

Збив на смерть п’яного пішохода

На автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин» поблизу селища Люблинець Ковельського району 26 вересня автомобіль «DAF» під керуванням 26-річного жителя Рожищенського району наїхав на чоловіка, котрий у стані алкогольного сп’яніння перетинав дорогу поза пішохідним переходом. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події. Поліція встановлює особу загиблого. 

В аварії травмувалася дитина

В аварії у Луцьку травмувалася чотирирічна дитина, її забрала швидка. Про це розповів водій однієї з автівок Віктор, який не назвав прізвища. З його слів, водій «Фольксвагена Гольфа» виїхав на зустрічну на вулиці Данила Галицького і спричинив зіткнення. У результаті аварії розбиті три машини. На місці працювала поліція, ситуацію коментувати відмовилися.

Аварію спричинив кіт?

Поблизу ТРЦ «Adrenalin City», що на вулиці Карбишева у Луцьку, ввечері 27 вересня салася ДТП, в результаті якої автомобіль Mazda перевернувся на дах. Поліцейські повідомили, що у салоні перебувала лише водійка транспортного засобу. З її слів, вона, побачивши, що дорогу перебігає тварина схожа на кота, здійснила маневр, однак не впоралася з керуванням, внаслідок чого автомобіль перевернувся. На місці події працювали 2 екіпажі патрульної поліції. Постраждалих унаслідок ДТП немає.

Украв два мотоцикли

Двоє мешканців села Стовбихівка Камінь-Каширського району 25 вересня звернулися у поліцію із заявами про викрадення мотоциклів. Сума збитків – понад 50 тис. грн. Поліцейські встановили причетність до скоєння незаконних заволодінь 19-річного мешканця Турійського району. Мотоцикли вилучили та передали власникам. Зловмисника затримали. Вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу. 

У вбивстві новонародженої дитини підозрюють двох прикордонниць

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у вбивстві новонародженої дитини двом жінкам, які служать у Львівському прикордонному загоні. Досудовим розслідуванням встановили, що 29 липня 2019 року військовослужбовиця прикордонної служби під час домашніх пологів у дворі власного будинку народила дитину. Жінка умисно не перев’язала пуповину а вдарила новонароджену дівчинку по голові. У результаті дитина отримала закриту черепно-мозкову травму. Рідна сестра породіллі, яка також працює в Держприкордонслужбі, помістила ще живу травмовану дитину в поліетиленовий пакет та закопала поблизу місця проживання родини. Наразі жінкам повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства малолітньої дитини, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Волинянин викрав авто на Львівщині

До поліції звернувся 57-річний львів’янин із заявою про те, що вночі 11 вересня з автостоянки викрали його авто «BMW 530». В салоні були документи на машину, банківська картка, паспорт та пенсійне посвідчення, гроші. Збитки заявник оцінив у 65 000 гривень. Поліцейські встановили, що до скоєння правопорушення причетний 19-річний житель Волинської області. Йому повідомили про підозру у вчинені злочину. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Магазинних злодіїв затримали на кордоні

На кордоні з Польщею затримали чоловіка, який разом із братом обкрадав магазини в Нововолинську. Злодій хотів виїхати з України. Начальник місцевого відділення поліції Сергій Галащук розповів, що на кордоні затримано двох осіб – мешканців Нововолинська, які перебували в розшуку за вчинення майнових злочинів. 28 серпня близько 16:00 двоє чоловіків у продуктовому магазині на 5-му мікрорайоні нанесли кілька ударів продавцю та викрали з каси близько 3000 гривень. Того ж дня одного затримали та взяли під варту. Інший залишився на волі і користувався закордонним паспортом брата. З чужими документами його затримали на кордоні. Розшукуваного за грабежі громадянина К., який також був спійманий на пункті пропуску «Шегині», взяли під варту. Він перебуває в СІЗО.

Пограбував хлопця посеред вулиці

У селі Мизове Старовижівського району невідомий чоловік, застосувавши насильство відносно 17-річного хлопця, відкрито заволодів його мобільним телефоном «Ergo». Сума завданих матеріальних збитків становить 1,4 тис. грн. У поліцію про це повідомила 42-річна мати постраждалого. Поліцейські у грабежі викрили 33-річного жителя цього ж села. Правоохоронці мобільний телефон вилучили та повернуть власнику.

Хлопець, якого розшукували, знайшовся

Знайшовся 18-річний Михайло Онишко, котрого розшукували. Хлопець перебував у родичів в Луцьку. Протиправних дій щодо нього скоєно не було, життю та здоров’ю хлопця загрози не має. Нагадаємо, поліція розшукувала Михайла Онишка,  26 вересня 2001 року народження, жителя села Рованці Луцького району, котрий 17 вересня, близько 22-ї години пішов з дому та не повернувся.

Кишеньковий злодій втрапив за ґрати на 4 роки

На 4 рок позбавлення волі засудили 46-річного мешканця Івано-Франківська за низку крадіжок та незаконне заволодіння паспортом.
Неодноразово раніше судимий громадянин у квітні-червні 2018 року вчинив 5 крадіжок майна, а також викрав у жінки паспорт, здійснюючи поїздки громадським транспортом у Луцьку. Таким чином він розжився офіційним документом та кількома гаманцями з грішми, завдавши потерпілим майнової шкоди на понад 12 тис. грн. Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Волинянина судитимуть за крадіжки і грабіж

За крадіжки та грабіж судитимуть 41-річного уродженця Нововолинська.
Неодноразово судимий чоловік, звільнившись наприкінці червня 2019 року з місць позбавлення волі, на шлях виправлення не став та продовжив вчиняти злочини. Упродовж серпня 2019 року він здійснив у Нововолинську три крадіжки (викрав велосипед вартістю 3000 грн, гаманець з 200 грн з квартири та телефон вартістю 5000 грн з квартири), а також відкрито викрав майже 1900 грн із барної стійки в кафе «Юність». Нині чоловіка обвинувачують у вчиненні крадіжок, поєднаних із проникненням у житло та інше приміщення, а також у грабежі.

Підготовлено за матеріалами видань UA:Волинь, ІА ВолиньPost, Буг, ІА Волинські Новини, пресслужб ГУПН у Волинській області, ГУНП у Львівській області, Державного бюро розслідувань, патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки заробляє новий головний медик Луцька
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Субота, 28 вересня
Останні новини
Схожі новини