Хроніка пригод Луцька і Волині. Неділя, 12 травня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Неділя, 12 травня. ФОТО. ВІДЕО
У Ковелі водієві стало погано, і він в'їхав у паркан

В обласному центрі в аварію потрапили маршрутка і тролейбус. У луцькому парку активізувалися вандали. Загорілася сільська хата… Пропонуємо ознайомитися із хронікою пригод, про які стало відомо сьогодні, 12 травня.

ДТП у Ковелі: у водія під час руху стався напад епілесії

У Ковелі на вулиці Незалежності патрульні виявили Opel Combo, що зіткнувся з огорожею. Вибігли й побачили, що в чоловіка за кермом стався напад епілепсії. Не гаючи ні секунди, надали домедичну допомогу, витягли з автомобіля, поклали у стабільне положення і тримали так до приїзду швидкої. Завдяки цим діям життя 46-річного громадянина було врятоване, це підтвердили й медики. Згодом поліцейські встановили, що водієві стало зле під час руху, він зіткнувся з дерев’яною огорожею, далі з двома автомобілями, виїхав на зустрічну смугу та з’їхав у кювет, пошкодивши металевий паркан. Наразі чоловік перебуває у лікарні, лікарі привели його до тями і надають допомогу.

Не розминулися маршрутка і тролейбус

У Луцьку на бульварі Дружби народів 12 травня близько 15-ї години маршрутка №12 в’їхала у тролейбус №2. Внаслідок ДТП у тролейбуса вибите скло, у маршрутки – побитий передній правий бік та великі тріщини на лобовому склі. В аварії ніхто не постраждав. Патрульні, як прибули на місце, з’ясовують обставини та причини аварії.

Загорілася хата

У селі Підцир'я Камінь-Каширського району вранці 12 травня сталася пожежа у житловому будинку. Повідомлення про загорання до служби «101» надійшло о 07:34. На місце події направили два пожежні автомобілі 8 ДПРЧ м. Каменя-Каширського. Пожежу локалізували о 07:58 та повністю ліквідували о 08:35. Причину займання встановлюють.

Засудили хулігана 

Ковельський міськрайонний суд Волинської області виніс вирок чоловіку, який похуліганив в барі, а згодом вдарив медика. У травні 2018-го він зі ще двома особами у магазині «Козацькі забави», що на вулиці Незалежності в Ковелі, замовили каву, а розплачуватися відмовилися. Зрештою, чоловіки таки розрахувалися. Один з них вернувся в кафе. Продавець наполягав: спочатку – гроші, потім – кава. Чоловік почав лаяти продавця. Через короткий проміжок часу він повторно повернувся до магазину та намагався вдарити продавця ногою, однак, не досягнувши поставленої мети, оскільки зачепився за прилавок, розпочав шарпанину та штовхатися. Підійшли товариші і почали спільно бити продавця. Вони перекинули та пошкодили прилавок у магазині. Підійшов інший продавець і теж отримав від хуліганів на горіхи.

А потім, близько 21:00, один з цих чоловіків у стані алкогольного сп'яніння в дворі будинку неподалік ударив лікаря швидкої допомоги. Медик нахилилась до нього для того, щоб на його ж прохання надати йому необхідну медичну допомогу. 

У суді чоловіки розкаювалися. Пояснювали, що напилися на хрестинах дочки одного з них. Суд виніс одному 1 рік умовного покарання, а іншому - у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців.

У парку вандали побили ліхтар та жбурнули у воду лавку

Невідомі вночі 12 травня потрощили ліхтар, який нещодавно встановили у Центральному парку Луцька. Невідомі особи знищили плафон ліхтаря на алеї вздовж одного з каналів, що поблизу кафе «Бригантина».

 

Окрім того, як повідомив у Facebook Дмитро Глазунов, на цій же алеї у воду викинули лавку.

Через кордон – із чужим паспортом

У пункті пропуску «Доманове», що на Волині, прикордонники виявили громадянку України, яка намагалася за чужим документом виїхати до Білорусі. 44-річна жінка, попри зовнішню схожість із фото в документах, які вона надала на контроль, все ж не змогла мати вигляд на 33 роки. Обман фахівці з перевірки документів одразу викрили. Порушниця пояснила, що начебто переплутала документи та взяла паспорт своєї подруги щоб перетнути кордон. Наразі прикордонники притягнули українку до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону, а чужий паспорт вилучили встановленим порядком.

Обікрав поліцію

У Ковелі чоловік украв металеві решітки для утримання службових собак, що належать Головному управлінню Національної поліції у Волинській області. За даними слідства, наприкінці квітня 2019 року місцевий житель через пошкоджений дах приміщення, що на вулиці Незалежності, 156, проник до недіючої споруди для утримання собак і викрав 5 металевих решіток. Свідок повідомив, що візуально знайомий громадянин на велосипеді привіз йому металеву рамку та частину іншої металевої рами, запропонував їх купити. Останній придбав той метал за 450 гривень. Цей чоловік своєю заявою добровільно видав працівникам поліції крадений металеві решітки. Слідчий поліції за погодженням з процесуальним прокурором звернувся до суду із клопотанням про арешт вилученого майна. Слідча суддя Ковельського міськрайонного суду Олена Восковська задовольнила це клопотання. Розслідування триває.

Наркотики – поштою

Нововолинський міський суд виніс вирок у справі про торгівлю наркотиками. Розповюджувачі заборонених речовин надслилали замовлення покупцям «Новою поштою». Про це стало відомо з вироку суду від 8 травня. Підсудний замовив амфетаміну на суму 1700 гривень, домовившись із продавцями через месенджер. Оплату провів за доромогою системи електронних платежів, а посилку  отримав «Новою поштою». За дивним збігом обставин до чоловіка підійшла поліція і поцікавилася, чи нема в нього при собі заборонених речовин. На що той відповів, що має у посилці амфетамін для себе. Всього у чоловіка виявили 5,6 грама забороненої речовини, що вважається великим розміром. Затриманий вину визнав повністю, уклав угоду з прокурорм та в результаті отримав два роки умовного покарання. 

Підготовлено за матеріалами інтернет-видань ІА Волинські Новини, ІА Конкурент, Волинь Online, Район.Ковель, Волинь24, прес-служб Камінь-Каширського РВ УДСНС України у Волинській області, Держприкордонслужби України


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани пройшлись ходою із вишитими рушниками
Наступна новина Пофарбували луцького слоника
Останні новини
Схожі новини