Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 12 липня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 12 липня. ФОТО
Заступника голови Володимир-Волинської міськради викрили на хабарі (фото - Нацполіції)

Заступник мера вимагав від підприємця 10 тисяч хабара. Посеред ночі вкрали автомобіль. За вбивство дружини чоловіка засудили на сім років… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у п’ятницю, 12 липня.

В аварії постраждала дитина

У Луцьку на вулиці Шевченка зранку 12 липня зіткнулися два легковики. Аварія сталася біля пішохідного переходу. Лікарі надали допомогу дитині. Самі ж автомобілі «Рено» і «Мерседес» отримали незначні механічні ушкодження. 

Заступник мера попався на хабарі

Заступник міського голови Володимира-Волинського, перебуваючого за сумісництвом на посаді секретаря міськради, вимагав від підприємця 10 тисяч гривень хабара за дозвіл на розташування на території міста малої архітектурної форми без дозвільних документів. У разі домовленості чиновник обіцяв подальше сприяння в отриманні офіційних дозвільних документів на виконавчому комітеті міськради. 12 липня посадовця затримали у службовому автомобілі під час отримання 10 тисяч гривень неправомірної вигоди. За інформацією ЗМІ, йдеться про заступника міського голови Володимира-Волинського, секретаря ради Олега Свідерського.

Піймали викрадача авто

26-річний житель села Любешівська Воля вкрав автомобіль Volkswagen Golf у 42-річного жителя Любешева. 11 липня останній звернувся із заявою до районного відділення поліції. Чоловік повідомив, що посеред ночі невідомі особи викрали його авто. Правоохоронці встановили, що незаконне заволодіння транспортним засобом скоїв 26-річний місцевий житель. Автомобіль вилучили та помістили на майданчик для тимчасового тримання транспортних засобів Любешівського відділення поліції.

За вбивство дружини відсидить 7 років

У Луцьку чоловіка, який працює підсобним працівником у Палаці культури, засудили на 7 років через вбивство дружини. Такий вирок виніс Луцький міськрайонний суд. Трагедія трапилася 20 жовтня минулого року в одній із квартир на проспекті Відродження. Чоловік наніс дружині тілесні ушкодження, не сумісні із життям. Жінці було 56 років, як і її чоловікові-вбивці. У суді він розповів, що перед тим, як піти на роботу, разом із дружиною вдома вживав алкоголь. Дорогою додому купив ще «чикушку». Після цього вдома побив дружину. Коли зрозумів, що сталося, пішов та покликав сусідку. Остання промацала пульс і сказала, що вона померла. Коли приїхала поліція, чоловік був на місці події. 

Безхатьки підпалили підвал

У Луцьку на вулиці Черняховського, 1, у п’ятницю, 12 липня, сталася пожежа в підвалі. Зайнялося сміття у підвальному приміщенні, яке підпалили безхатьки. На місці події працювали надзвичайними та поліцейські. Потерпілих у пожежі немає.

Розшукують злочинця

Володимир-Волинська поліція за скоєння злочинів, передбачених статтями 190 ч. 4, 358 ч. 1 КК України, розшукує Борисова Петра Михайловича, 29.09.1955 р. н., уродженця с. Теньгушево Теньгушевського району Республіки Мордовії Російської Федерації. Останнє місце проживання – місто Володимир-Волинський, вулиця Ковельська, 142/1, кв. 80. Його прикмети: на вигляд 60–65 років, зріст 180 см, середньої статури, волосся сиве. Прохання до всіх, кому будь-що відомо про місце перебування розшукуваного, повідомити за тел. 0931941795, 0634661066 чи 102. Анонімність гарантують.

Суд залишив під вартою хлопця, який убив рідну тітку

Луцький міськрайонний суд продовжив термін тримання під вартою 17-річного хлопця, який зґвалтував та вбив рідну тітку. Про це йдеться в ухвалі суду. Трагедія сталася 3 лютого у селі Кортеліси Ратнівського району. Того дня юнак на території дитсадка в рідному селі вдарив головою у перенісся перехожого та відібрав у нього 20 гривень. Потому, скориставшись безпорадним станом своєї 48-річної тітки (вміст алкоголю в крові жінки становив 3,9 проміле), юнак її зґвалтував та вбив, завдавши численних ударів по голові каменем і автомобільним насосом. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 6 вересня без визначення розміру застави.

У жінки вкрали гроші і відро чорниць

У лісосмузі неподалік села Волошки Ковельського району невідома особа у жінки 1948 року народження відкрито викрала дві сумки, в яких були гроші в сумі 375 гривень, документи та відро чорниць. Наразі правоохоронці займаються цією справою.

Знайшли гранату та міни

У двох районах Волині рятувальники провели знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулої війни. 10 липня під час обстеження території поблизу села Мар’янівка Горохівського району фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС України у Волинській області виявили ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни, поблизу села Паридуби Старовижівського району – п’ять мінометних мін та два артилерійських снаряди часів Другої Світової війни. Вибухонебезпечні предмети вилучені та знешкоджені на спеціальному полігоні.

Підготовлено за матеріалами видань ІА КонкурентБуг, ІА ВолиньPostВолинь UA, прес-служб ГУ Нацполіції у Волинській області, Управління захисту економіки у Волинській області, управління ДСНС у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині можуть залишити тільки три райони
Наступна новина Перша політична вечірка у Луцьку. Ми були на ній і їли огірки з медом
Останні новини
Схожі новини