Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця-субота, 2-3 серпня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця-субота, 2-3 серпня. ФОТО
На «Бандерштаті» пов'язали п'яного (фото - Волинь24)

Затримання п’яного на «Бандерштаті», аварія з мотоциклом у центрі міста, вбиство у селі… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у п’ятницю-суботу, 2–3 серпня.

У центрі міста авто збило мотоцикл

У Луцьку 3 серпня близько 15-ї години на повороті біля ЦУМу легковик «Мерседес» збив мотоцикліста. Як розповіли свідки, автомобіль повертав на вулицю Винниченка, а мотоцикліст на великій швидкості рухався проспектом Волі у напрямку вулиці Богдана Хмельницького. Очевидці додають, що мотоцикліст фактично влетів у машину. У легковика незначні пошкодження: пробите колесо та пом’ятий бік. 

Злодія зафіксували камери

У 29-річного жителя села Павлівка Іваничівського району від приміщення перукарні викрали велосипед «Форке» за 1 200 грн. 31 липня чоловік звернувся з відповідною заявою до поліції. Під час перегляду запису камер відеоспостереження правоохооронці встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше судимий за крадіжки 24-річний житель району. Викрадений велосипед вилучили.

На «Бандерштаті» пов’язали п’яного

На «Бандерштаті» у другий день фестивалю, в суботу, 3 серпня, зв’язали чоловіка, який у стані сильного алкогольного сп’яніння заривався до охоронців. Чоловік намагався пройти на територію дійства. Та оскільки це безалкогольний захід, його не пустили. Охоронці пояснили чоловікові, що на фестиваль його не пустять. Той почав лізти до них з кулаками, нецензурно висловлювався. Чоловікові надягли наручники. Нагадаємо, у п’ятницю, 2 серпня, у селі Рованці Луцького району стартував фестиваль українського духу «Бандерштат-2019».  На час його проведення у деяких торговельних об'єктах міста Луцька заборонили торгівлю алкоголем. 

Затримали підозріле авто

У Ковелі 1 серпня патрульні зупинили автомобіль «Opel Astra» під керуванням  62-річного жителя Чернівецької області. Під час перевірки транспортного засобу виявили розбіжність записів у реєстраційних документах із номером кузова автомобіля. За фактом підробки документів слідчі відкрили кримінальне провадження. Автомобіль вилучили та помістили на майданчик для тимчасового тримання транспортних засобів Ковельського відділу поліції.

Знайшли вбитого чоловіка

У селі Суходоли Володимир-Волинського району знайшли тіло 55-річного мешканця району, на якому були тілесні ушкодження. Поліцейські встановили, що чоловіка позбавив життя 54-річний житель Полтавської області. У минулому його притягували до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Зловмисника затримали.

Підліток утік із лікарні

У Луцьку 2 серпня з лікарні втік неповнолітній мешканець села Мочалки Турійського району Бебко Денис Володимирович, 30 вересня 2002 року народження. Зранку батько привіз сина у медичний заклад. Утім наступного дня поліція повідомила, що хлопець знайшовся. Його життю та здоров'ю загрози немає.

Судитимуть членів групи, яка підробляла ІD-картки

Судитимуть двох членів групи, учасники якої організували виготовлення підроблених документів, які видаються компетентними іноземними органами, зокрема ID-карток громадян країн Євросоюзу та посвідчень водія офіційного зразка Республіки Польща та Румунії, а також подальший їх збут громадянам України, в тому числі мешканцям Волинської області. Нині двох членів групи обвинувачують у підробленні та збуті документів за попередньою змовою групою осіб, і невдовзі вони постануть перед судом. Триває досудове розслідування щодо ще чотирьох членів групи.

Засудили чоловіка, який фінансував терористів

Луцький міськрайонний суд визнав 28-річного мешканця Києва винним у фінансуванні тероризму. Правоохоронці зібрали докази того, що він надавав фінансову та матеріальну допомогу учаснику незаконного збройного формування терористичної організації – т. зв. «Донецької народної республіки». Суд узяв до уваги з’явлення громадянина із зізнанням до правоохоронців, а також те, що він розкаявся у скоєному та не входив до кола організаторів чи керівників терористичної групи. 
Отож, чоловіка звільнили від кримінальної відповідальності.

За вхід на дискотеку заплатили сувенірною купюрою

У Седлищенському будинку культури, що в Любешівському районі, за вхід на дискотеку, яку проводив місцевий гурт «СолохаBand», хтось заплатив сувенірною купюрою у розмірі 500 гривень. А от решту отримав справжніми грошима. А це – 460 гривень. Про це повідомив згаданий гурт у соціальній мережі.

Украли великий басейн

У селі Зміїнець Луцького району уночі 2 серпня вкрали великий каркасний басейн із подвір’я приватного будинку на вулиці Набережній. Повідомлення про це опублікувала Софія Нагурна у Facebook-групі «Княгинівська громада». Жінка пише, що прихопили також комлектуючі – тент і фільтр. «Сліди волочіння вказують на те, що грабіжники йшли через город у бік вулиці Нової. Басейн сірого кольору ззовні та голубий всередині», – зазначає користувачка. «Можливо, хтось щось бачив. Прошу повідомити за телефоном 095 034 42 03», – додає Софія Нагурна.

Вилучили незаконний спирт

На автошляху «Львів-Луцьк» податківці з поліцією зупинили транспортний засіб під керуванням лучанина, який незаконно перевозив 1 800 літрів  спирту. Також у салоні знайшли 17 мобільних телефонів, які «бізнесмен» використовував для придбання та реалізації підакцизу на території Волинської та сусідніх областей. Окрім того, вилучили автомобіль, чорнові записи, 8 700 дол. США та 500 євро (еквівалентно 234 000 грн), отриманих від такої незаконної діяльності. Орієнтовна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей – 650 тис. грн. Імовірно, вилучений спирт призначався для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв.

У рюкзаку зниклого заробітчанина знайшли дивні знімки

Мамі жителя Вінницької області Андрія Підвального, який зник у Ковелі  на початку липня, правоохоронці передали рюкзак сина, де вона знайшла знімки його переломів та гематоми. Людмила Підвальна каже: правоохоронці запевнили її, що син відвідував лікаря через болі у шлунку, але коли вона показала знімки своєму лікарю, той розповів, що на плівці чудово видно сліди від двох переломів ребер та гематоми. Знімки датовані 7 липня, а Андрій Підвальний перестав виходити на зв’язок із рідними ще 6-го.

Побили газовика

У селі Льотниче Володимир-Волинського району 1 серпня поконфліктували працівники служби газу та місцевий мешканць. Як повідомила поліція, словесний конфлікт переріс у фізичний. Місцевий 42-рійчний мешканець наніс працівнику служби газу тілесні ушкодження – забій обличчя у районі лівого ока.Працівника госпіталізовали у хірургічне відділення місцевої лікарні.

Нігерієць згвалтував жінку

Уродженець Федеративної республіки Нігерія зґвалтував жінку на Волині. Про це йдеться з ухвали Луцького міськрайонного суду від 30 липня. Подія сталася 19 липня. Перебуваючи у будинку, нігерієць застосував до жінки фізичне насильство. Зокрема, кривдник утримував обидві її руки, а згодом, здолавши фізичний опір жінки, зняв з неї одяг та всупереч її волі вступив з нею у статеві зносини. Суд призначив судово-медичну експертизу.

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські Новини, Волинь24, Нове життя, ІА ВолиньPost, Буг, а також пресслужб ГУНП України у Волинській області, прокуратури Волинської області, Волинської митниці ДФС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яніна Соколова розповіла на «Бандерштаті», чи піде в політику. ЦИТАТНИК
Наступна новина У Підгайцях стартував чемпіонат України із футболу серед аматорів
Останні новини
Схожі новини