Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 29 травня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 29 травня. ФОТО
На Волині за хабар прикордоннику затримали контрабандиста (фото Держприкордонслужби)

Контрабандист хотів дати прикордоннику хабар 6 тисяч гривень. Блискавка убила матір трьох дітей. Жінку на «зебрі» збив автомобіль… Про ці та інші пригоди стало відомо сьогодні, 29 травня.

Жінка потрапила під колеса авто на «зебрі»

У Луцьку на проспекті Волі 27 травня на 45-річну жінку наїхало авто, коли вона переходила дорогу на пішохідному переході. За кермом автомобіля Volkswagen Transporter був 39-річний лучанин. Жінка отримала тілесні ушкодження, її доставили у лікарню. Після надання медичної допомоги від госпіталізації відмовилася. 

Блискавка вбила волинянку і влучила у її будинок

У селі Мельники Шацького району від удару блискавки загинула жінка, яка в полі випасала корів. За словами головного спеціаліста сектору комунікацій ГУ Нацполіції в області Олега Плазовського, трагедія сталася 28 травня близько 17:00. «Гроза застала жінку 1984 р. н. та її чоловіка в полі, коли вони випасали корів. Від удару блискавки жінка від отриманих травм загинула на місці. Її тіло направлено на судово-медичну експертизу», – зазначив Плазовський. Окрім того, за його інформацією, того ж дня блискавка влучила ще й у будинок цієї родини. Згоріла частина даху, пошкоджено стіну та речі домашнього вжитку. Пожежу загасили ще до приїзду рятувальників. За даними ЗМІ, у загиблої залишилося троє дітей.

Знайшли зброю

На березі озера поблизу села Вишнів Ківерцівського району поліцейські  у 38-річного жителя району вилучили 16 набоїв калібру 5,45 мм. Окрім цього, під час перевірки умов зберігання мисливської зброї за місцем проживання одного із мешканців Володимир-Волинського району поліція виявила 49 набоїв різноманітного калібру, які зберігалися без відповідного дозволу. Їх також вилучили. За обома фактами незаконного поводження із боєприпасами проводяться досудові розслідування.

Попросив подивитися телефон – і забрав його

У 32-річного ковельчанина невідомий у шахрайський спосіб відібрав телефон за 5 тис. грн. Чоловік розповів, що 21 травня на бульварі Лесі Українки в Ковелі візуально йому знайомий чоловік під приводом подивитися забрав його мобільний телефон. З’ясувалося, що до скоєння цього шахрайства причетний раніше судимий за крадіжки 32-річний місцевий житель. Зловмиснику загрожує до 3 років позбавлення волі, або штраф до 850 грн, або громадські роботи на строк до 240 годин.

Злодій зірвав замок і проник у дім

У Рожищенському районі ввечері 28 травня правопорушник проник до будинку 62-річної пенсіонерки та викрав її речі. Зірвавши замок із вхідних дверей, чоловік проник до будинку. Поліцейські затримали крадія. Ним виявився раніше судимий 39-річний житель цього ж району. Поліція обґрунтовано підозрює правопорушника у вчиненні щонайменше п’яти аналогічних крадіжок на території району.

За минулу добу оперативники волинської поліції розкрили низку крадіжок. Зокрема, у Луцьку поліцейські встановили особу 17-річного жителя Ківерців, який викрав із кімнати гуртожитку в обласному центрі ноутбук, 38-річного львів’янина, котрий обікрав квартиру в Луцьку, та 21-річного зловмисника, який викрав на вулиці Рівненській в  обласному центрі камеру відеоспостереження.

Хотіли вкрасти огорожу із кладовища

У селі Новосілки Горохівського району із кладовища викрали металеву огорожу. У повідомденні, яке отримала поліція, йшлося, що ніби декілька чоловіків на автомобілі викрадають на кладовищі оградки. На місце одразу ж виїхали правоохоронці. З’ясувалося, що 27-річний, 28-річний та 20-річний жителі цього району викрали з території кладовища металеву огорожу вагою майже 140 кг. Завершити злочинний задум їм завадили випадкові очевидці, котрі одразу ж повідомили про це в поліцію.

Справа депутата піде до суду

Слідчі детективи ГУ Нацполіції в області завершили досудове розслідування кримінального провадження за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі. У лютому правоохоронці викрили депутата представницького органу місцевого самоврядування, який надавав неправомірну вигоду службовій особі в розмірі 1100 доларів США. У такий спосіб він намагався вирішити питання щодо ненакладення штрафів за використання праці найманих працівників на його фірмі без оформлення трудових відносин. Правопорушника затримали під час надання неправомірної вигоди посадовцю Управління Держпраці в області. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої та із спеціальною конфіскацією. Нагадаємо, у лютому під час надання хабара затримали депутата Луцької міської ради Євгена Ткачука.

Виявили дві «точки», де продавали сумнівну горілку

У Луцьку муніципали 28 травня виявити дві «точки» реалізації сумнівної горілки. Це – на вулиці Митрополита Андрея Шептицького біля будинку 29 та на вулиці Олексія Шума біля будинку 27. За цими адресами продавали прозору рідину з різким запахом спирту. На порушниць склали адмінпротоколи. Жінку літнього віку, котра реалізувала продукт сумнівної якості по вулиці Олексія Шума, вже втретє притягають до адмінвідповідальності.

За хабар прикордоннику затримали контрабандиста

У Володимирі-Волинському чоловік хотів дати прикордоннику хабар у розмірі 6 тисяч гривень за сприяння йому в незаконному переміщенні цигарок через держкордон до Польщі. Порушника затримали на автостанції 28 травня. На підставі ухвали Луцького міськрайонного суду розпочали обшук за місцем проживання затриманого та його пособників у Володимирі-Волинському, Ковелі та селі Радехів Любомльського району.

Вилучили блузки на суму понад 13 мільйонів гривень

У пункті пропуску «Ягодин» з вантажівки вилучили 37 178 жіночих блузок. Перелік їхніх артикулів містить 1152 найменування, а вартість оцінюється у 13 225 599 гривень. На замовлення молдавської компанії український міжнародний перевізник мав доставити до Тирасполя 15,5 т взуття зі США вартістю 18849 $. Автомобіль із Гданська (де його перевантажували з контейнера) прослідував транзитом через усю Польщу, і на в’їзді до України (теж як транзитне міжнародне перевезення) його зупинили митники. У ході огляду серед зазначеного у товаросупровідних документах взуття у  фурі виявили незаявлений до митного контролю одяг. Пояснити наявність жіночих блузок у вантажі водій не зміг. Одяг вилучили на склад митниці до прийняття судом остаточного рішення про притягнення американської фірми-відправника до відповідальності.

Чоловік тероризує співмешканку

У Ковелі під час конфлікту зі співмешканкою чоловік хотів покінчити життя самогубством. У Ковельському міськрайонному суді розглянули справу про притягнення до адміністративної відповідальності 50-річного мешканця міста за домашнє насильство щодо своєї співмешканки. Дебошир своєї вини не визнав, пояснив, що не бажає проживати з цією жінкою та її дітьми, але йти з помешкання не хоче, прагне покінчити життя самогубством. Він каже, що через конфлікти намагався ввести собі у вену ацетон, але його врятували. За його словами, після суду прагне зробити те саме чи повіситись. Потерпіла розповіла, що співмешканець проживати деінде не хоче, періодично приходить у помешкання, яке вона винаймає, та вчиняє щодо неї домашнє насильство на очах у дітей, щоденно вживає спиртне. Жінка просила його суворо покарати. Суд постановив відправити дебошира під адмінарешт на 7 діб та стягнути з нього в дохід держави судовий збір у сумі 384 гривні 20 копійок.

Послизнувся і втопився у ставку

У селі Підбереззя Горохівського району в лозах ставу знайшли тіло 58-річного чоловіка. Люди кажуть, що він, імовірно, ввечері йшов додому, послизнувся на стежці і впав у воду. Подейкують, що раніше часу «допомогти» піти йому зі світу могла оковита. 

Підготовлено за матеріалами видань УНІАН, Район.in.ua, Волинь, прес-служб ГУ Нацполіції України у Волинській області, Департаменту муніципальної варти Луцької міськради, Держприкордослужби України, Волинської митниці ДФС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Мріяла прожити хоча б 5 років, а живу вже більше 20». Історії волинян з донорськими органами
Наступна новина Колишнього охоронця Палиці призначили начальником Служби безпеки президента
Останні новини
Схожі новини