Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 31 липня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 31 липня. ФОТО. ВІДЕО
Біля кордону знайшли човен і цигарки, кинуті контрабандистами (фото Держприкордонслужби)

На кордоні знайшли цигарки і човен, кинуті контрабандистами. Хлопець із Волині зник у Польщі. Вирахували зловмисника, який «замінував» будинок… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у середу, 31 липня.

Зіткнулися два авто – постраждав пасажир

У Ковелі на перехресті вулиць Тараса Боровця та 1 Травня 30 липня легковик «Chevrolet Aveo» зіткнувся із автомобілем «Audi 100». За кермом «Chevrolet Aveo» перебував 28-річний місцевий мешканець. Виконуючи маневр повороту, водій, ймовірно не дотримався безпечної дистанції під час руху та зіткнувся із задньою частиною автомобіля «Audi 100» під керуванням 42-річного ковельчанина. У результаті пасажир автомобіля «Audi 100» 42-річний житель Ковельського району отримав тілесні ушкодження. Постраждалий не госпіталізовувався.

Водійка злетіла у кювет

На Львівщині волинянка потрапила у ДТП. Аварія сталась 30 липня близько 18:30 в одному з сіл Пустомитівського району. Як попередньо встановили правоохоронці, водійка автомобіля Peugeot Partner, 47-річна мешканка Волинської області, не впоралась з керуванням, внаслідок чого автомобіль з’їхав у кювет. Жінка отримала тілесні ушкодження. Наразі поліцейські встановлюють обставини події.

Украв долари і ноутбук

Викрили 33-річного рівненчанина, який на початку червня із молодіжного центру в місті Горохові вкрав 100 доларів США та ноутбук. За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1, ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України.  

Знайшли боєприпаси

У Луцькому та Ратнівському районах 30 липня піротехніки знешкодили застарілі боєприпаси. Зокрема поблизу села Воютин Луцького району сапери вилучили на спеціальному майданчику 3 мінометні міни калібру 82 мм, а біля смт Заболоття Ратнівського району знайшли ще дві такі ж міни та артилерійський снаряд калібру 76 мм. Небезпечні знахідки ліквідували на спеціальних віддалених майданчиках у встановленому порядку.

У пожежі постраждав хлопець

У селі Грудки Камінь-Каширського району 31 липня вночі під час пожежі у господарській будівлі постраждав хлопець 2005 року народження. 
Причину пожежі встановлюють.

Блискавка підпалила будівлю

У селі Раків-Ліс Камінь-Каширського району 30 липня о 17:10 через розряд блискавки зайнялася господарська будівся. Пожежу ліквідували о 17:58 рятувальники 8 ДПРЧ міста Каменя-Каширського.

Цигарки знайшли, контрабандистів – ні

Контрабандисти хотіли перемістити до Польщі через річку Західний Буг 12 ящиків цигарок. Тютюнові вироби та гумовий човен, кинутий правопорушниками, луцькі прикордонники знайшли за 5 метрів від лінії державного кордону. Наразі човен та 6 тисяч безакцизних пачок різних марок цигарок, приблизна сума оцінки яких становить понад 156 тисяч гривень, передали встановленим порядком представникам фіскальної служби. Проводять заходи зі встановленню осіб, причетних до протиправної діяльності.

Паліїв піймали на гарячому

У селі Гірка Полонка рятувальники в ході рейду піймали на гарячому місцеву жительку Валентину Ш., яка запалила сміття на присадибній ділянці, а в селі Полонка суху рослинність на городі поблизу житлового будинку та господарських споруд спалювала Валентина Н. За результатами рейдових перевірок на порушниць склали адміністративні протоколи.

Зник заробітчанин

Житель села Велика Глуша Любешівського району 19-річний Іван Лахай зник у Варшаві, у північному районі Беляни. Трапилося це у ніч з 28 на 29 липня. За словами односельчанин Івана Миколи Грачьова, який перебував разом із ним у Польщі, 28 липня о 23:40 Іван поїхав велосипедом на сусідню заправку по цигарки, однак так і не повернувся.
Знайомі розшукували Івана цілу ніч, перевіряли відділення поліції і шпиталі, але безрезультатно. 30 липня написали заяву до правоохоронних органів. У Варшаві він перебував уже місяць. Усім, кому відома будь-яка інформація, просять звертатися за номерами телефонів: 102 або +7 928 912 37 (номер Польщі). 

Піймали «мінера»

У Нововолинську 31 липня повідомили про замінування будинку на вулиці Олени Пчілки. На виклик залучили вибухотехнічну службу з Луцька, рятувальників, саперну частину та велику кількість працівників поліції. На місці з’ясувалося, що ніякого замінування не було. Повідомив про «замінування» місевий мешканець, який неодноразово мав конфлікти з поліцією. Тепер хлопцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Засудили учня ліцею, який обікрав кіоск

Учень Маневицького професійного ліцею, який був раніше судимий, обікрав кіоск на понад 23 тисячі гривень, взявши ключі у сестри, яка там працювала. Про це йдеться у вироку Камінь-Каширського районного суду. Обвинувачений 11 березня 2019 року шляхом підбору ключів проник до кіоску та викрав 23 тисячі 200 гривень. Також ваін украв десять пачок цигарок та дві пачки презервативів. Загальна сума викраденого становила 23 тисячі 736 гривень. Допитаний учень ліцею свою вину визнав повністю. Суд визнав крадія винним та призначив йому покарання на чотири роки позбавлення волі, змінивши його на умовне терміном на два роки.

Жінка, яку підозрюють у вбивстві власної дитини, своєї вини не визнає

Двадцятирічна жінка, яку підозрюють у вбивстві новонародженої дитини в Устилузі, стверджує, що ні в чому не винна. Відомо, що дівчинка народилася здоровою із вагою 4 100 г. Лікарям породілля розповіла, що стався викидень, однак пояснити, де тіло дитини, не змогла. За попередньою інформацією, дитина народилася у вуличній вбиральні, того ж дня її закопали на городі. Уже під час огляду експерти побачили, що у дитини проломлений череп. Причину смерті встановлять у ході експертизи. Адвокат жінки стверджує, що вона не знала, що вагітна.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, ІА Волинські Новини, Буг, пресслужб ГУ Нацполіції України у Волинській області, управління ДСНС України у Волинській області, Камінь-Каширського РВ УДСНС України у Волинській області, Держприкордонслужби України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З музикою і 3D-шоу. Яким буде фонтан у центрі Луцька
Наступна новина «Бетонний» секрет. Ми дізналися, що додають у луцьку бруківку
Останні новини
Схожі новини