Хроніка пригод Луцька і Волині. Субота і неділя, 6-7 липня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Субота і неділя, 6-7 липня. ФОТО
У Луцьку горів будинок (фото - ІА Волинські Новини)

Пожежа у будинку безхатченків. Потрощені квітники біля СНУ. Небезпечна знахідка на кладовищі… Про ці та інші пригоди Першому стало відомо 6-7 липня.

Зайнявся будинок, у якому жили безхатченки

У Луцьку на вулиці Нахімова, 32, вночі 7 липня загорівся будинок, в якому мешкали безхатченки. Приватна територія та будівля були виставлені на продаж. У будинку ніхто не проживав, однак до нього часто навідувалися безхатченки. За попередньою інформацією, загорання трапилося саме з їхньої вини. Вогнеборці ліквідували полум’я протягом 1,5 години. На щастя, у пожежі ніхто не постраждав. Зі слів сусідів, скоріше за все, безхатченки вчасно залишили приміщення.

Волинянин втопився на Львівщині

У місті Новий Розділ Львівської області на місцевому озері виявили тіло загиблого волинянина. Виклик до служби порятунку «101» надійшов 6 липня о 13:22. Рятувальники за допомогою човна і рятувальної мотузки витягнули потопельника на поверхню. Загиблим виявився чоловік 1965 року народження, мешканець Волинської області.

Прибирав могилу і… знайшов снаряд

Житель села Шклинь Горохівського району, прибираючи могилу Невідомому солдатові, натрапив на 45-сантиметровий снаряд часів Другої світової війни. Про небезпечну знахідку чоловік відразу повідомив працівників відповідних служб. Рятувальники і поліцейські забезпечили охорону  місця події. Снаряд знешкодили.

У вогні опинився понад гектар лісу

Велика пожежа спалахнула 6 липня близько 15:00 години у селі Озерце Ківерцівського району в лісовому масиві поблизу автодрому Луцької автошколи ТСОУ. За попередньою інформацією, у вогні опинився понад гектар лісу. Складна локація епіцентру загорання дещо ускладнювала доступ спецтехніки рятувальників до місця пожежі. Як розповів один із пожежників, причиною загорання міг стати навмисний або ненавмисний підпал. .

Тракториста, який збив велосипедистку, оштрафували

Водій трактора, який збив велосипедистку в Рожищенському районі, відбувся лише штрафом у розмірі 3 400 гривень. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду. Обвинувачений 22 березня, керуючи трактором «МТЗ-80» із причепом, рухався проїзною частиною вулиці Центральної в селі Пожарки Рожищенського району в напрямку села Оленівка. Водій трактора не був достатньо уважним та наїхав на велосипедиству, яка в цей час їхала правим краєм проїзної частини в попутному напрямку. Жінка отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. Потерпілий та обвинувачена уклали угоду про примирення. Суд визнав водія винним та призначив йому штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів громадян, що становить 3 тисячі 400 гривень.

Затримали розповсюджувачів наркотиків

У Нововолинську провели оперативні закупки, обшуки та затримали розповсюджувачів наркотиків. Двом місцевим мешканцям повідомили про підозру. Громадяни Д. та Ж. в ході проведення оперативних закупок незаконно збували таблетки, що містять у своєму складі наркотичний засіб бупренорфін. Поліція вилучила з однієї квартири два телефони, 5 порожніх флаконів розчину «тропікамід», флакончик із рідиною «тропікамід», 5 порожніх медичних шприців, три відрізки фольги. Підозрюваний не заперечував, що це його речі. З іншої квартири вилучили три поліетиленові пакети, лезо у чохлі та 188 паперових відрізків з фольги, які могли використовуватись для подрібнення, фасування наркотичних засобів.

Потрощили квітники біля СНУ

У Луцьку на проспекті Волі біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету невідомі потрощили квітники. Чоловік, який назвався Миколою Петровичем розповів, що живе на другому поверсі в будинку навпроти. Каже, що близько 6-ї ранку почув, як хтось голосно лається. Виглянувши у вікно, побачив чотирьох молодих людей. Чи це їх рук справа – Микола Петрович стверджувати не береться, адже квітники були вже перевернуті. Чоловік сподівається, що знайти вандалів допоможе відео з камер спостереження, яких, за його словами, у цьому місці на проспекті Волі вдосталь.

Атовець покінчив із життям

У селі Крупа Луцького району 25-річний воїн АТО Вадим Гримайло покінчив життя самогубством. Причиною трагедії могли стати психологічні переживання. Про це повідомила психологиня Олена Звєрєва. Як розповів адвокат Василь Нагорний, Вадим Гримайло 5 років тому він ніс службу у лавах 51-ї ОМБр.

Щоб помститися дівчині, підпалив гараж і авто 

У Нововолинську на території гаражного масиву «Гірник» на вулиці Шахтарській 20-річний молодик підпалив гараж. Хлопець купив бензин за заправці, пробрався всередину приміщення та підпалив автомобіль «Форд Мондео». Таким чином він вирішив помститися колишній дівчині, яка почала зустрічатися з іншим. Вогонь пошкодив автомобіль та приміщення гаража. Майнової шкоди завдано на суму близько 200 000 грн.

Начальник Нововолинського відділення поліції Сергій Галащук розповів, що за «гарячими слідами» встановили особу. Автомобіль належав батькам хлопця, який зустрічався з колишньою дівчиною палія. Молодик сам звернувся до поліції та повідомив, що бажає добровільно надати правоохоронцям одяг, в якому перебував на момент вчинення злочину.

Велосипедист хотів обігнати авто і влетів під колеса

Близько 20-ї години 7 липня поблизу супермаркету «Велмарт» у Луцьку на вулиці ВЕтеранів легковик «Таврія» збив велосипедиста. Зі слів водія, на пішохідому переході біля школи № 10 велосипедист намагався обігнати авто, підрізав його, проте не впорався з керуванням і потрапив під переднє колесо машини. У постраждалого, як розповіли люди, незначні ушкодження, зокрема побиті та здерті лікті, його забрала швидка. Водій «Таврії» розповів, що велосипедисту близько 50 років, він був нетверезий та нецензурно лаявся. Його слова підтвердила й дружина, яка їхала з ним.

Підготовлено за матеріалами інтернет-видань ІА Волинські Новини, Волинь-нова, БУГ, UA:Волинь, прес-служб управління ДСНС України у Львівській області


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ляшко, любов і гладіолуси. Як приймали лідера РПЛ на Волині
Наступна новина Чотири роки успіху: як ЖК «Атлант» змінив обличчя міста
Останні новини
Схожі новини