Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 13 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 13 серпня
Блискавка спалила будівлю (фото - Район.Шацьк)

Минулої ночі негода лютувала на Волині: підпалені блискавкою будівлі, затоплені території, повалені дерева… Окрім того, у вівторок, 13 серпня, «Першому» стало відомо і про інші пригоди.

Тролейбув в’їхав у маршрутку

У Луцьку на вулиці Винниченка 13 серпня о 8:20 зіткнулися тролейбус та маршрутка. Зі слів речниці Патрульної поліції Волині Ольги Бузулук, водій тролейбуса не переконався у безпечності руху заднім ходом та здійснив зіткнення з МТЗ, що рухався позаду. На водія тролейбуса склали протокол за статтею 124.

 

О 8:20 на вулиці Винниченка у Луцьку трапилась ДТП. Зіткнулися тролейбус та маршрутка.

Posted by UA: Волинь on Monday, 12 August 2019

Авто збило жінку

У Луцьку на вулиці Винниченка ввечері 12 серпня легковик «Ford Focus» збив пішохода, журналістку місцевого телеканалу. За кермом легковика перебувала 39-річна жителька обласного центру. Жінка наїхала на 38-річну лучанку. Внаслідок автопригоди жінка отримала тілесні ушкодження, не госпіталізовувалась.

Блискавка спалила хлів – загинула коза

У селищі Шацьк блискавка влучила в господарську будівлю. Пожежа трапилася уночі 13 серпня. О 2:50 зайнялася дерев’яна господарська споруда. Уже о 03:22 вогонь локалізували рятувальники, а о 4:10 ліквідували пожежу. Вогонь знищив 60 метрів покрівлі, 40 метрів стін, речі домашнього вжитку, пошкодив 10 метрів покрівлі та 15 перекриття, а також 22 кв. м сусідньої господарської споруди. На жаль, не вижила у вогні і коза, яка на час пожежі перебувала в хліві на прив'язі. Ймовірна причина пожежі – розряд блискавки.

Зник чоловік

Поліція розшукує жителя села Зоря Володимир-Волинського району Ситарчука Олександра Вікторовича, 17 червня 1986 року народження. Чоловік 19 травня  2019 року пішов з дому. Дотепер його місцезнаходження не відоме. Його прикмети: зріст 165-170 см, середньої тілобудови, волосся пряме. Поліція звертається з проханням до громадян, яким відома будь-яка інформація щодо можливого місця перебування, вказаної особи, невідкладно повідомити правоохоронців за телефонами: (8-03322) 74-23-40, 068-947-53-07, 066-540-36-92 або 102. 

Видурив мопед у підлітка

У Нововолинську 18-річний місцевий мешканець шляхом обману  незаконно заволодів мопедом «Honda Dio». У суботу, 10 серпня, під приводом покататися він узяв двоколісний транспортний засіб у 17-річного підлітка. Мопед вилучили та повернуть законному власнику. Про подію у поліцію повідомила мати потерпілого хлопця.

Грабіжники забрали телефон і гроші

У Нововолинську на вулиці Княгині Ольги побили та пограбували 38-річного чоловіка. Йому завдали декілька ударів по голові та руках, після чого зірвали з плеча сумочку. Грабіжник забрав 380 гривень та мобільний телефон вартістю 4000 гривень. Триває слідство.

Документи на авто виявилися підробленими

У Луцьку на проспекті Перемоги виявили документи на автомобіль Volkswagen Golf 4 з ознаками підробки. Патрульні помітили транспортний засіб, котрий порушив правила дорожнього руху. Під час перевірки документів у 53-річного водія, інспектори виявили ознаки
підробки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. За інформаційно-пошуковими базами МВС поліцейські встановили, що серія та номер свідоцтва не відповідали цьому транспортному засобу. На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу для подальшого з'ясування обставин цієї події.

Судитимуть чоловіків, які сказали неправду слідчим

Скерували до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях щодо двох громадян, які неправдиво свідчили про обставини злочину, свідками якого стали. 28-річний мешканець міста Сокаль Львівської області і 22-річний мешканець Рівного в ході допиту у якості свідків у кримінальному провадженні за фактом умисного заподіяння громадянином працівнику поліції середньої тяжкості тілесних ушкоджень у приміщенні автостанції міста Нововолинська розповіли, що не бачили обставин конфлікту. Насправді ж, як засвідчили записи з камер відеоспостереження, обоє перебували у місці конфлікту та спостерігали за тим, що відбувається. Таким чином свідки намагалися допомогти громадянину уникнути кримінальної відповідальності за злочин та створити штучні докази захисту. Відтак їх обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення.

Справи наркоторговців передали до суду

Скерували до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про вчинення наркозлочинів двома мешканцями шахтарського міста. Обох обвинувачують у неодноразовому незаконному придбанні, зберіганні та незаконному збуті наркотиків. У квітні-червні 2019-го правоохоронці зафіксували чотири епізоди збуту раніше судимим 29-річним молодиком таблеток з умістом бупренорфіну. У травні-червні тричі збував такі таблетки і 37-річний мешканець Нововолинська. Обоє щиро розкаялися у скоєному і невдовзі постануть перед судом.

Засудили неповнолітнього, який вимагав гроші в однолітків

Три роки за ґратами призначив суд неповнолітньому в Нововолинську, який вимагав гроші з однолітків. Однак хлопця звільнили від відбування покарання. 14-річного хлопця затримали 11 грудня, коли той намагався виманити шантажем від однолітка 500 гривень. Як з’ясувало слідство, неповнолітній робив це неодноразово. У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав. Суддя призначив покарання у виді позбавленні волі на строк три роки. Неповнолітнього звільнили від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом одного року шести місяців іспитового строку не вчинить нового злочину. 

Невідомий поцупив жіночу сумочку

У селі Зимне Володимир-Волинського району 8 серпня злодій вкрав жіночу сумочку, залишену на деякий час без нагляду. Як повідомили у поліції, про крадіжку заявили лише 12 серпня. Сумочку, в якій були 2 тисячі гривень та мобільний телефон, викрали шляхом вільного доступу. Відомості про злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває слідство.

Злодії винесли долари, євро і золото

У Володимирі-Волинському з оселі місцевої мешканки винесли значну суму коштів. Крадіжка трапилася орієнтовно з 2-го по 12 серпня, повідомили павоохоронці. Злодії проникли в помешкання шляхом підбору ключа. Крадії винесли 5 тисяч доларів США, тисячу злотих, 300 євро, а також золото та ювелірні вироби. Загальна сума завданих збитків становить більше 166 тисяч гривень. Проводяться розшукові дії.

Негода наробила лиха

Грозова ніч з 12-го на 13 серпня для мешканців Володимира-Волинського принесла неприємні наслідки. Як розповів на апаратній нараді міський голова Петро Саганюк, негода повалила у місті кілька дерев. Також вода понищила паркан на будівництві і залила котлован на вулиці Ковельській. Фото з місця розмістили у спільноті «Типовий Володимир» у фейсбуці.

Як розповіли рятувальники, вночі вони виїжджали до села Зимного. Пожежникам повідомили, що горить дах у новобудові. Причина пожежі – удар блискавки. «Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Було пошкоджено 40 квадратних метрів перекриття», – зазначили пожежники. Також, розповіли вони, були повідомлення про підтоплення автомобілів. Дві години цієї ночі в оселі володимирчан не постачали воду. Як зазначив Петро Саганюк, подібної грози у місті не було аж з початку 90-х. Тоді вода не встигала сходити і місцями досягала вікон будівель.

Зник хлопець

Зник 17-річний волинянин Василь Андріюк, який 28 червня 2019 року підліток поїхав до своєї подруги у місто П'ятихатки, Дніпропетровської області. Із того часу підліток на зв'язок не виходив і де він зараз – не відомо. Прикмети дитини: на зріст 170 см, чорне волосся. Був одягнений у сині джинси, сіру футболку, чорні кросівки.

Шахраї обібрали житло бабусі

У Луцьку 12 серпня шахраї заволоділи коштами 92-річної бабусі. Назвавшись працівниками соціальної служби, спритники проникли у її помешкання та, відволікши її увагу, винесли 21 тис. грн.

Підготовлено за матеріалами видань Район.Шацьк, UA:Волинь, Буг, Волинь-нова, прес-служб ГУПН у Волинській області, прокуратури Волинсьної області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку збирають ідеї, як змінити Театральний майдан
Наступна новина Як обміняти посвідчення водія у луцькому ЦНАПі. Покрокова інструкція
Останні новини
Схожі новини