Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 21 травня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 21 травня. ФОТО. ВІДЕО
Підприємець хотів підкупити поліцейського за 5 тисяч доларів

Підприємець хотів підкупити поліцейського хабаром 5 тисяч доларів. Затримали банду, яка викрала авто у лучанина. Жінку на полі вкусила змія… Про це та інше – у свіжому випуску хроніки пригод.

Підприємець давав поліцейському 5 тисяч доларів хабара

На Волині приватний підприємець сробував підкупити начальника відділу Уравління захисту економіки у Волинській області ДЗЕ НП України хабаром 5 тисяч доларів. Факт надання неправомірної вигоди  правоохоронці задокументували 20 травня. Гроші призначався за припинення документування протиправної діяльності зазначеного підприємця у сфері здійснення публічних закупівель за державні кошти. Під час огляду місця події поліція всю суму виявила та вилучила. Хабародавця-підприємця затримали. Вирішують питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру у вчиненні злочину та звернення до суду із клопотанням про обрання міри запобіжного заходу.

Серед ночі авто збило двох дівчат

На вулиці Незалежності в Торчині автомобіль Saab збив двох дівчат – 14-річну та 16-річну місцевих мешканок. Потерпілих госпіталізували. ДТП сталася близько 4-ї години ранку 20 травня. За кермом авто був 27-річний житель Луцького району. Вводій, імовірно, не врахував дорожньої обстановки й під час руху заднім ходом наїхав на пішоходів.

Наїхала на п’яного велосипедиста

У Ківерцях 20 травня автомобіль «Hundai Tucson» зіткнувся з велосипедистом. За кермом легковика перебувала 19-річна місцева жителька. Поліцейські попередньо встановили, що велосипедист, 40-річний житель райцентру, був п’яний.  Його госпіталізували у травматологію центральної районної лікарні.

Піймали банду автокрадіїв

Поліцейські викрили і затримали групу осіб, котрі вкрали автомобіль Audi Q5 в Луцьку. Нагадаємо, у неділю, 19 травня, у поліцію надійшло повідомлення від лучанина про викрадення вночі з двору одного із будинків на вулиці Кравчука його автомобіля Audi Q5. Поліцейські встановили причетність до скоєння цього злочину двох жителів Луцька. Зрештою, зловмисників затримали. Вони саме перебували в салоні викраденого транспортного засобу. Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили, зокрема, пристрій для сканування та відкриття автомобілів, інші речові докази, що вказують на їх причетність до злочинної діяльності.

Рівнянин «чистив» волинські крамниці

На Волині затримали 31-річного жителя Рівненщини, який обкрадав магазини. У ніч на понеділок, 20 травня, через вікно він проник до магазину в селі Дерно Ківерцівського району та намагався викрасти товари. Його затримали на місці працівники патрульної поліції. Правопорушнику 31 рік, він житель райцентру Костопіль. Раніше його уже притягували до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Встановили його причетність до вчинення трьох крадіжок із магазинів у Ківерцівському районі.

У волинянина знайшли боєприпаси

У Локачах поліцейські виявили в 19-річного жителя району поліетиленовий пакунок із патронами. Правопорушник у пакунку зберігав 21 патрон калібру 5,45 мм. Вилучені предмети правоохороні направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

На ногах не тримався і… сів за кермо

У Луцьку близько 2-ї години ночі 21 травня патрульні зупинили водія, який мав у 8 разів перевищену норму алкоголю в крові.

Тепер, за відповідного рішення суду, йому загрожує штраф понад 10 тисяч гривень і позбавлення права керування.

Лише за ніч 21 травня патрульні виявили 5 нетверезих водіїв. Загалом від початку року волинські патрульні оформили 338 протоколів за різними частинами ст. 130 КУпАП. 

Рідні розшукували лучанина, а він уже тиждень лежить у лікарні

Родина забила на сполох, що зник 44-річний лучанин Жайворон Ігор Володимирович 24 грудня 1974 року народження. Його сестра Юлія Жайворон розповіла, що чоловік вийшов з дому на вулиці Конякіна 16 травня приблизно о 20-й годині і не повернувся. Коли ж ця інформація набула розголосу, працівниця Волинської обласної психлікарні №1 розповіла, що чоловік уже тиждень лікується у їхньому закладі. У лікарні повідомили, чоловік йшов пішки з Любомля до сестри, дорогою знепритомнів, і його доправили до лікарні в Липинах, у якій він лікується постійно. Його життю і здоров'ю нічого не загрожує.

Упав під тролейбус

У Луцьку на проспекті Відродження чоловік 1957 року народження випадково впав під тролейбус. Інцидент трапився приблизно опівдні 21 травня. На місце події приїхали поліцейські та «швидка», але тілесних ушкоджень у чоловіка не виявили. Чоловік мав ознаки сп'яніння. Претензій до водія тролейбуса у нього не було. 

Крав золото, срібло, гроші

Судили уродженця села Підгайці Луцького району, який обкрадав храми в обласному центрі. Також він не гребував красти і велосипеди, до того ж зберігав бойові патрони та носив при собі мисливський ніж. Так, із серпня по вересень 2018 року волинянин викрав велосипеди поблизу Луцького СІЗО, Луцької міської ради, залізничного вокзалу та РЦ «Промінь». Він вчинив низку крадіжок у у жіночому монастирі святого Василія Великого Волинської єпархії УПЦ К, в кафедральному соборі та у Лютеранській кірсі. Сума вкраденого у цих храмах становила від 300 до півтори тисячі гривень. У храмі, назва якого не вказана у судовому рішенні, волинянин вкрав 5,5 тис. грн, а також вироби з золота і срібла на суму 48,5 тис. грн. 
Сам чоловік свою вину визнав, зазначивши, що частково відшкодував збитки. Він щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо його не карати.
Суд призначив покарання 4 роки позбавлення волі.

Пожежа у гаражах

У понеділок, 20 травня, близько 10-ї вечора виникла пожежа в гаражах у Любомлі на вулиці Дружби. На місце події виїжджали рятувальники ДПРЧ-10 м Любомль. Вогонь знищив два електролічильники, дві електрощитові, 30 метрів електропроводки. Пошкоджено 4 квадрати шиферної покрівлі, 1 кв. м сайдингу, 2 кв. м дерев’яної обрешітки. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електромережі.

Судили водія, через якого загинув його зять

Водій «Таврії», який зіткнувся з потягом у селі Дерно Ківерцівського району, в результаті чого загинув його зять, отримав три роки умовного покарання. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду. 23 лютого цього року водій керував автомобілем ЗАЗ-011028 із несправною гальмівною системою. Під’їжджаючи до регульованого залізничного переїзду в селі Дерно, чоловік пропустив вантажний електропоїзд, що рухався в напрямку Рівного. Однак потім проігнорував увімкнуті заборонні сигнали світлової та звукової сигналізації і виїхав на залізничну колію, де зіткнувся з електропоїздом, що рухався в напрямку Ківерціі. У результаті ДТП загинув пасажир «Таврії». Водій свою вину визнав і просив суворо його не карати. Суд призначив 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Однак змінив покарання на умовне, терміном на 3 роки.

Зловмисника піймали за гарячими слідами

Уранці 21 травня патрульні піймали чоловіків, які хотіли вкрасти авто. До відомства надійшло повідомлення, що заявник помітив двох підозрілих осіб біля чужого автомобіля на вулиці Гордіюк. Коли вони його побачили, почали втікати, схопивши з багажника кілька ящиків з інструментами, однак при втечі викинули їх. Заявник вказав напрямок, куди побігли невідомі. Інспектори виявили в одному з під’їздів чоловіка, який підходив за орієнтуванням. 23-річного підозрюваного затримали.

Жінку на полі вкусила змія

На Любешівщині зафіксували перший випадок укусу змій. Жертвою у понеділок, 20 травня, стала жителька села Дольськ, яка працювала на полі. Головний лікар КНП «Любешівська центральна районна лікарня» Богдан Іванів розповів, що 20 травня у приймальне відділення поступила жінка після укусу змії в руку у стані, близькому до важкого. Протизміїну отруту пацієнтці не вводили. Стан жінки покращився.

Водійку, яка наїхала на жінку, минуло покарання

Водійка Peugeot, яка збила жінку на тротуарі поблизу спорткомплексу СНУ в обласному центрі Волині, не отримала жодного покарання. Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду. Під час судового засідання встановили, що 15 травня 2017 року обвинувачена рухалась автомобілем Peugeot 308 проспектом Грушевського у напрямку вулиці Привокзальної зі швидкістю 22 км/год. Повортаючи направо на територію, прилеглу до будинку, водійка неправильно оцінила дорожню обстановку, не надала перевагу жінці-пішоходу, яка рухалася тротуаром, та наїхала на неї. Суд визнав водійку винною та призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250 гривень. Однак, на підставі Закону України «Про амністію в 2016 році» звільнив від призначеного покарання.

Підготовлено за матеріалами інтернет-видань ІА ВолиньPost, Кордон, ІА Волинські Новини, Нове життя, прес-служб Військової прокуратури Західного регіону України, ГУ Нацполіції України у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський призначив голову Адміністрації Президента
Наступна новина У Луцьку перекриють вулиці через хресний хід УПЦ МП
Останні новини
Схожі новини