Лесь Подерев’янський привіз до Луцька свою виставку «KULTUR-NATUR»

Лесь Подерев’янський привіз до Луцька свою виставку «KULTUR-NATUR»
Фото ІА «Волинські новини»

До Луцька приїхала виставка картин “KULTUR-NATUR” українського живописця та драматурга Леся Подерв’янського, його доньки Анастасії Подерев’янської та скульптури зятя Олександра Смирнова.

Відкриття відбулося 10 жовтня у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. 

“Цікаво спостерігати за тим, що Лесь витворяє з класикою, як він вміє її модернізувати, як користується прийомом візуального мистецтва і наповнює це мистецтво діалогом, він з ним дискутує, він його модифікує. Це та людина, яка вміє бачити, відчувати і знає точно, що хоче сказати», - поділилась враженнями директорка Луцького художнього музею Зоя Навроцька.

Під час заходу говорили багато про живопис, сучасне мистецтво та класику. Ось декілька цитат-роздумів від Леся Подерв’янського: 

“Живопис і скульптура не потребують зайвих речей, їх треба споживати очима так, як, наприклад, ви в ресторані споживаєте гарну їжу, і отримувати від цього насолоду. Різниця лише в тому, що в ресторані ви отримуєте насолоду від рецепторів смакових, а тут ви це робите очима. Все дуже просто”.

“Сучасне мистецтво не має жодних рамок. Тут головне ідея, а виконання виноситься за дужки. Головна вада усіх сучасних виставок - мало людей можуть генерувати ці ідеї. І це сумно”.

“Класика - це вузьке поняття, яке означає мистецтво Стародавньої Греції та Риму. Бароко, Середньовіччя та інші - це вже не класика. Класика - це те, що має з’їсти кожен, хто вважає себе художником, він мусить це знати і любити, їсти очима”.

Після відкриття виставки шанувальники творчості Леся Подерв’янського брали автографи, мали можливість подискутувати з митцем та багато фотографувались. 

Виставка “KULTUR-NATUR” триватиме до 10 листопада.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку тролейбуси № 4 і 4а на один день змінять маршрут
Наступна новина Орден та три почесні звання. Волинянам вручили президентські нагороди
Останні новини
Схожі новини