«Литва та Польща стоять пліч-о-пліч з Україною», - Зеленський

«Литва та Польща стоять пліч-о-пліч з Україною», - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку за підтримку президентам Литви та Польщі.

Про це Зеленський написав на своїй фейсбук-сторінці.

«Наша сьогоднішня зустріч підтвердила – Литва та Польща стоять пліч-о-пліч з Україною. Глибоко вдячний панові Анджею Дуді та пану Гітанасу Наусєді за підтримку. Адже це не лише слова, а й конкретні дії, завдяки яким обороноспроможність України підвищується», – йдеться у дописі.

Також Володимир Зеленський на спільному брифінку заявив, що Україні потрібні гарантії безпеки, зокрема з боку Росії, – передає Інтерфакс-Україна

«Не секрет, що Будапешт (меморандум) не працює, і ми з вами чітко розуміємо, що України сьогодні немає в жодному з альянсів з безпеки. Ми самі себе захищаємо за підтримки наших партнерів. Але гинуть саме українці, тому Україні потрібні гарантії безпеки, чіткі, конкретні і вже зараз, бо ми хочемо знати, що зможемо захистити своїх людей, удома. І не лише самі. Дуже важливо, щоби була підтримка інших партнерів», – зазначив президент.

За словами Зеленського, з огляду на те, що біля українських кордонів зібралась майже 150-тисячна армія РФ, а частина Донбасу окупована, гарантії безпеки має надати також і Росія.

Нагадаємо, РНБО 23 лютого підтримала введення надзвичайного стану в Україні. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що в залежності від ситуацій в окремих регіонах України можуть запроваджувати комендантські години.

Загострення на Донбасі розпочалося 17 лютого. 21 лютого ввечері Путін визнав незалежність ОРДЛО. Україна ж їхню незалежність не визнає. Пізніше стало відомо, що Путін направив свої війська в Україну. Міністр оборони України​ Олексій Резніков заявив, що після слів російського президента Владіміра Путіна тепер весь світ знає, те що українці знають уже 8 років. Резніков вважає, що попереду на Україну чекають важкі випробування і будуть втрати. Німеччина ж зупиняє сертифікацію «Північного потоку-2». Британія вводить санкції проти російських банків та олігархів. ЄС також ввів санкції проти Росії. Байден заявив, що США запроваджує санкції проти двох російських банків, олігархів та Держборгу.

22 лютого Путін заявив, що визнав «незалежність» «ЛНР» та «ДНР» у кордонах цілих областей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЄС ввів нові санкції за визнання Росією ОРДЛО
Наступна новина Верховна Рада виділила на безпеку та оборону додаткові 23 мільярди гривень
Останні новини
Схожі новини