Луцьк читає. Книжкові пристрасті Олександри Рижкової

Луцьк читає. Книжкові пристрасті Олександри Рижкової

Олександра Рижкова працює у луцькому Центрі туристичної інформації. І дуже любить читати. От просто ніяк не уявляє своє життя без книг.

Читає, скільки себе пам’ятає, адже у батьків була велика бібліотека. Тож багато вільного часу проводила за книгами. Так познайомилася з авторами, яких досі перечитує, наприклад Агатою Крісті.

Разом з фестивалем «Фронтера» інтернет-видання «Перший» знайомить вас з цікавими луцькими книголюбами і їх найулюбленішими книгами.

Довідково. 4-6 жовтня у Луцьку відбудеться ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера». Організатори кажуть: фестиваль – це не лише три фестивальні дні, а платформа для згуртування людей, які працюють в сфері літератури або цікавляться книгами та розвитком культури в Україні. Саме тому планується низка подій протягом року та спеціальних інформаційних проектів. Серед яких рубрика «Луцьк читає», що виходить щопонеділка на сторінках інтернет-видання «Перший».

 

 

«Книги – це відпочинок, час, коли я насолоджуюся і набираюся сили», - пояснює Олександра. Літературу обирає різну. Любить як серйозні книги про війну, так і детективи.

Особливе захоплення – книги про Другу світову війну. Цікавиться цією тематикою, читає авторів різних країн, - так, каже, можна більш об’єктивно оцінити події.

Інша пристрасть Олександри - біографії.

Тож далі – їй слово.

Крістін Генна  «Соловей»

Це одна з моїх найулюбленіших книг. Сюжет заснований на реальних подіях. Це історія про двох сестер, які жили у Франції. Почалася війна, і до однієї з них добровільно-примусово підселили німця. Молодша ж сестра вирушає на фронт. В них багато непорозумінь, але, як виявиться, обидві з них допомагали людям вижити у цей складний час.

Я дуже наплакалася, читаючи книгу, адже тут дуже потужна і страшна історія.

Кейт Аткінсон «Життя за життям»

Це книга про те, як вибір людини може вплинути на наше подальшу долю, а іноді й історію в цілому. Головна героїня – проживає різні життя з різними фіналами. Події відбуваються під час війни в Англії.

Халед Госсейні «Ловець повітряних зміїв»

Цю книгу я взяла випадково. Тоді на неї ще не було відгуків. Але, коли я прочитала книгу, була страшенно зла і обурена. Так мене рознервував головний герой. І вже потім, коли я трохи відійшла, то зрозуміла, що герой був лише дитиною… а тому складно його засуджувати.

Події розпочинаються  1975-го, коли афганський хлопчик Амір стає свідком жахливого вчинку. Зрештою, це буде мучити його усе життя, яке він проживає у буремні для країни часи. Тому ми частково знайомимося й з цією державою, її звичаями та страшними сторінками історії.

Такі історії треба читати, бо вони зачіпають. До речі, про книгу майже усі відгуки – позитивні.

Світлана Алексієвич «Цинкові хлопчики»

Це художня документалістика, адже авторка спілкувалася з учасниками війни у Афганістані, їх родичами та знайомими.  Напевне, в кожного з нас є знайомі, чий тато був у там… Але люди, які приїздили звідти, зазвичай мовчать. Тому що це було дуже страшно.

Книгу я читала давно, але досі, беручи до рук, відчуваю мурашки шкірою. Вважаю, вона заслужено отримала Нобелівську премію.

       *       *       *

Якщо і ви багато читаєте та хочете стати героєм рубрики, пишіть «Першому» або на сторінку фестивалю «Фронтера» у Фейсбуці. Читайте хорошу літературу разом з нами! Довідково: ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» відбудеться у Луцьку 4-6 жовтня.

Організатори: Мистецьке об'єднання «стендаЛь», Департамент культури Луцької міської ради, громадський діяч Роман Бондарук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Волиньгаз збут» перерахував до державного бюджету 21 млн грн. невикористаних споживачами субсидій
Наступна новина «Не все так катастрофічно, як здавалось раніше», - політолог Тарас Літковець про новий парламент
Останні новини
Схожі новини