«Ми не фіксуємо зменшення російських військ на кордоні», – Зеленський

«Ми не фіксуємо зменшення російських військ на кордоні», – Зеленський

Наразі Україна не помічає зменшення російських військ біля своїх кордонів. Незначне відведення відбулося в окупованого Криму, звідки пішло 3,5 тисячі російських військ.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на форумі «Україна 30», пише РБК-Україна.

«Ми розуміємо, що десь 3,5 тис. людей військового контингенту (Росії) пішли назад, але тільки ті, хто були на території тимчасово окупованого Криму. Більше відведення ми не бачимо», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що зараз не спостерігається відведення військ РФ від українських кордонів.

«Що стосується контингенту і техніки на кордонах України і Росії. Ми зменшення там не фіксуємо, збільшення також не фіксуємо. Дуже повільно вони відходять назад», – додав президент.

Раніше Зеленський наголошував, що з окупованого Криму пішло лише 3,5 тисячі російських військових. Тому загроза з окупованих територій та з боку кордонів залишається. При цьому він заявив про зменшення кількості снайперських пострілів на сході України.

Раніше у Пентагоні заявили, що біля кордонів України наразі сконцентровано 80 тисяч російських солдатів.

Російські військові лишаються поблизу різних ділянок кордону з Україною, що, як і раніше, є найбільшим нарощуванням сил РФ з моменту незаконної анексії Криму в 2014 році. Частина військ РФ відійшла від кордону, але багато підрозділів залишили свої вантажівки і бронетехніку.

 Росія стягувала війська до укранських кордонів упродовж березня-квітня. 

22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив командувачам відводити війська, які скупчилися біля кордонів з Україною і в окупованому Криму.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розпочалися «дні відкритої води»
Наступна новина ЖК «Династія у Луцьку». Комфорт заміського житла за 10 хвилин від центру
Останні новини
Схожі новини