«Михаїл був би ефективнішим»: волиняни реагують на нову церкву і її предстоятеля

«Михаїл був би ефективнішим»:  волиняни реагують на нову церкву і її предстоятеля
У центрі - предстоятель Української помісної автокефальної православної церкви Епіфаній. Фото - УНІАН

Волиняни, як і українці загалом, у соцмережах емоційно відреагували на новину про створення Помісної церкви в Україні та про обрання її предстоятеля.

Переважно люди захоплено відгукуються про історичну подію, вітають, а іноді навіть намагаються спрогнозувати можливий розвиток подій.

Нагадаємо, на Об’єднавчому соборі 15 грудня ухвалили рішення про створення в Україні Помісної церкви. Главою новоствореної церкви став митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній.

Богдан Климчук: «Те, що обрали, добре. Вибрали, правда Епіфанія, який по першій промові складає враження радше хорошого підконтрольного священика, а не церковного лідера. Михаїл (митрополит Луцький і Волинський, – ред.), як на мене, був би значно ефективнішим очільником найбільшої української церковної громади в цей час.

Валентин Малиновський: «Історична подія, рівнозначна відновленню Незалежності України 1991 року, звершилася! Об'єднавчий собор, що проходив у Софії Київській, завешився – обрано предстоятеля Української Помісної Церкви. Ним став Митрополит Епіфаній, якому 6 січня буде вручено Томос про автокефалію! Слава Богу! Слава Україні!»

Сергій Шишкін: «Сталося! За всю історію! Прорвемося».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинські капелани виконали гімн України в центрі Києва. ВІДЕО

Павло Данильчук: «В нас і надалі лишилися ті самі політики, корупція, московські попи, медведчук та олігархи різних мастей. Газ теж не подешевшає чи всі пропутінські елементи не будуть ліквідовані.

Та сьогодні справді історичний день для української нації! 
Тож повне невігластво – це не сприймати адекватно!

Українська мова, церква, армія, держава, нація! Але ж часом без Пєть чи Юль. За це потрібно змагати і все в нас вийде».

Ірина Констанкевич: «Вітаємо Патріарха! Дякуємо Богу, що Україна має Єдину Помісну Українську церкву! Дякуємо Патріарху Філарету за мудрість! Дякуємо митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу!»

Ігор Алексєєв: «В моєму розумінні щира віра в Бога робить людину кращою, в усіх розуміннях цього слова – кращою, світлішою, добрішою, мудрішою… Я дуже сподіваюсь що сьогоднішне народження Єдиної Української церкви в результаті дасть нам можливість об’єднатись навколо спільної віри й зробить нас кращими людьми, віруючими в добро, Бога, силу духу, співчуття, людяність. Ми отримали стержень, навколо якого можемо відродиться як сильна, європейська нація. Й за це величезна повага й земний уклін Патріарху Філарету! Людині, яка віддала 26 років свого життя боротьбі за нашу автокефалію,котра загалом тривала 332 роки, й змогла дати Україні більше ніж усі президенти й уряди разом узяті! Дякую, Отче!».

Отець Михайло Бучак: «Слава Богу за все! Люблю вас, українці».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як «сонячні діти» святкували Новий рік у «волинській Швейцарії». ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина «Люди штовхаються, обзивають одне одного», – лучанка, яка роздає хліб нужденним
Останні новини
Схожі новини