На Волині обговорили проблему сіл, неактивних до децентралізації. ВІДЕО

На Волині обговорили проблему сіл, неактивних до децентралізації. ВІДЕО

Депутати, громадські активісти та всі, хто причетний до децентралізації обговорили перспективний  план приєднання неактивних волинських сіл до об'єднаних територіальних громад. Круглий стіл на цю тему відбувся у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Оскільки багато сіл нашого регіону, схоже, лінуються гуртуватися, або ж іще не визначились з громадами, до яких хотіли б долучитись, – надто велика кількість ОТГ перебуває на стадії формування, – ідеться в сюжеті Сфера-ТВ Луцьк.

При формуванні ОТГ рекомендують об'єднуватися навколо населеного пункту, який має достатній бюджет та розвинену інфраструктуру.

Згідно з українським законодавством громади поки що об'єднуються з доброї волі, бо ж в першу чергу враховують  інтереси та думку мешканців, стверджує фахівець з питань децентралізації Оксана Урбан.

Отож, доцільність обговорення змін до перспективного плану не викликає сумніві, оскільки вкінці вересня усі знову сядуть за круглий стіл, аби вийти на кінцевий результат процесу об'єднання територіальних громад.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як подолати осінню депресію: поради лікаря
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 12 вересня
Останні новини
Схожі новини