На Волині покладуть 16 кілометрів дороги в «бурштинових» селах

На Волині покладуть 16 кілометрів дороги в «бурштинових» селах
Фото ілюстративне

На Волині відремонтують дорогу від траси М-07 Київ-Варшава до села Костюхнівка Маневицького району. Разом з тим планують відремонтувати міст  через річку Рудка в селі Гута Лісівська.

Ремонт проведуть  за програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, – повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Також планують проведення вуличного освітлення по відремонтованій дорозі в прилеглих населених пунктах сіл Гута-Лісівська, Лісове, Костюхнівка, Вовчицьк та проведення безкоштовного навчання місцевою поліцією та службами надзвичайних ситуацій учнів навчальних закладів району правил безпеки дорожнього руху.

Також на відрізку дороги, який ремонтуватимуть знаходиться міст через річку Рудка в селі Гута Лісівська, який потребує капітального ремонту. За словами  Савченка, необхідний обсяг фінансування об`єкту – 7,7 млн грн, які планують виділити з субвенції з державного бюджету.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Савченко розкритикував ремонт дороги на Волині

«Будівництво мосту на цьому відрізку дороги не включили в проект, бо він має іншого балансоутримувача. Але держава передбачила області певну суму коштів саме на ремонт мостів, тому в комплексі будемо працювати. Проектно-кошторисну документацію розробить Лісівська сільська рада, після децентралізації вона може собі це дозволити. Бо в 2017 році у них бюджет був 160 тисяч, а у 2018 – вже 1,2 мільйона гривень», – зауважив Олександр Савченко.

Загалом, реалізація проекту розрахована на 2019-2020 роки. Його загальна вартість – близько 65 мільйонів гривень, 38 з яких – грантові кошти, 27 – співфінансування з районного, обласного чи державного бюджету.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині візьмуться за дороги. Відремонтують понад 200 відрізків. ПЕРЕЛІК


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку виступить власник однієї з найкращих стоматологічних клінік світу Ярослав Заблоцький
Наступна новина На 100 сортів більше і на день довше: яким буде фестиваль тюльпанів на Волині
Останні новини
Схожі новини