На Волині затримали російського агента, який хотів вступити до тероборони

На Волині затримали російського агента, який хотів вступити до тероборони
Фото ілюстративне з відкритих джерел

На Волині працівники СБУ затримали російського агента, який намагався вступити в ряди місцевої тероборони.

Про це 8-го березня повідомила пресслужба СБУ у Волинській області.

На Волині контррозвідка СБУ викрила ворожого агента з так званого «сплячого резерву» ФСБ, який намагався вступити у ряди місцевої тероборони.

За даними правоохорронців, у минулому він проходив службу у спецпідрозділі «Беркут» та був охоронцем одного з українських високопосадовців. Після початку російської агресії у 2014 році він втік до РФ. На початку 2022 року куратори з ФСБ дали йому вказівку повернутися в Україну та поселитись на Волині.

«За день до вторгнення окупантів він отримав вказівку бути напоготові та чекати подальших інструкцій. Однією з перших таких інструкцій була вказівка вступити до лав місцевої тероборони. Контррозвідники СБУ вчасно зреагували та не допустили ворога до вчинення диверсій серед українських захисників», – сказав речник СБУ Артем Дехтяренко

">http://

У чоловіка вилучили автомати, рушницю, пістолет та набої. Наразі російському агенту повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального Кодексу. Його взяли під варту.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала зрадника, який «здав» ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром. Ним виявився Ілля Сметанін, музикант і один з керівників клубу авіалюбителів «Овал». До війни він часто знімав військові літаки у Луцьку.

Крім того, правоохоронці у Києві затримали двох братів-пропагандистів, які працювали на користь Росії. Ними виявились лучани Олександр та Михайло Кононовичі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку бійці тероборони склали військову присягу
Наступна новина В Ізюмі російські військові вщент зруйнували лікарню
Останні новини
Схожі новини