«Ніж потрапив санітару в ребро». Деталі нападу пацієнта в психлікарні в Липинах

«Ніж потрапив санітару в ребро». Деталі нападу пацієнта в психлікарні в Липинах

У Волинській обласній психіатричній лікарні пацієнт поранив ножем санітара. Інцидент стався зранку 31 жовтня, коли чоловіка у стані психозу намагалися втихомирити двоє працівників медзакладу.

Про це повідомила Суспільному телефоном виконувачка обов’язків директора медзакладу Людмила Юрко.

"Пацієнт поступив до нас вночі, а це сталося зранку. Він був у стані психомоторного збудження. Окрім санітара, був ще фельдшер. Двоє працівників", – зазначила керівниця медзакладу.

Як зазначила Людмила Юрко, пацієнт – 57-річний волинянин перебував у звичайному психіатричному відділенні.

З її слів, для правильної фіксації пацієнта необхідно чотири працівники, проте через нестачу коштів та відсутність достатнього фінансування у лікарні були змушені скоротити частину штату.

"Скорочуємо персонал, бо не вистачає коштів, щоб виплатити всім зарплати. І ніхто нас не розуміє, всім байдуже. Наші санітари ще здійснюють медогляд і спостереження за пацієнтами, тому відіграють важливу роль" – говорить Людмила Юрко.

Після поранення 57-річного санітара відвезли до лікарні, нині він перебуває у задовільному стані, – каже керівниця медзакладу.

"Ніж потрапив санітару в ребро. І добре, що так, а не в серце, наприклад... Цей чоловік реально міг когось вбити", – додала виконувачка обов’язків директора психлікарні.

Як повідомила кореспонденту Суспільного речниця поліції області Ольга Бузулук, у медичному закладі зараз триває службова перевірка. Що стало причиною агресії та де пацієнт взяв ножа – з’ясовують правоохоронці.

"Він (пацієнт – ред.) вихопив цей ніж і краєм леза завдав легкого тілесного ушкодження. Щодо того, наскільки буде винен пацієнт, який завдав тих тілесних ушкоджень – визначатиметься після ряду експертиз, які зараз призначені", – каже речниця правоохоронців.

57-річний пацієнт, зі слів речниці Нацполіції області, перебуває на лікуванні у Волинській обласній психіатричній лікарні майже 20 років.

За фактом нападу слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 125 ККУ про нанесення легких тілесних ушкоджень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як змінилась ситуація з коронавірусом в Україні за добу. Статистика
Наступна новина Середня заробітна плата волинян у вересні. Хто отримав найбільше
Останні новини
Схожі новини