Психлікарню у Липинах включили до переліку ковідних закладів

Психлікарню у Липинах включили до переліку ковідних закладів

У Волинській обласній психіатричній лікарні – спалах COVID-19. Тому, в медичній установі розгорнули ковідний стаціонар.

Про це ІА Волинські Новини повідомила головна лікарка закладу Людмила Юрко.

З її слів, 12 жовтня 2021 року серед пацієнтів психлікарні виявили перші симптоми захворювання – підвищену температуру. За допомогою ПЛР-тестування у хворих лабораторно підтвердили коронавірусну інфекцію.

«У той же день, 12 жовтня, нашу лікарню включили у перелік закладів, що мають право надавати допомогу пацієнтам з COVID-19. І ми розгорнули ковідне відділення на 50 ліжок, куди й перемістили всіх пацієнтів, у яких підтвердили діагноз. Організована робота медичних команд. Хворі отримують необхідну лікарську допомогу у повному обсязі», – зазначила очільниця комунальної установи.

Головна лікарка зазначила, що станом на 18 жовтня COVID-19 підтведили у 39 пацієнтів психіатричної лікарні. Усі вони мають легку форму захворювання або ж середнього ступеня.

«Дихальної недостатності станом на сьогодні у жодного із хворих немає. Сатурація в усіх в межах норми. Утім серед пацієнтів є декілька людей, які мають підвищену температуру тіла – до 38 градусів. Вони почувають себе задовільно», – зазначила Людмила Юрко.

Вона додала, що випадки захворюваності на коронавірусну інфекцію є й серед персоналу лікарні: «Усі наші працівники, у яких виявили COVID-19, перебувають на амбулаторному лікуванні за місцем проживання. Наразі не можу озвучити точну кількість хворих. Це близько 5-6 осіб», – інформує вона.

Директорка запевняє, попри те, що у тимчасовому ковідному стаціонарі КП «Волинська обласна психіатрична лікарня міста Луцька» немає централізованого постачання кисню, заклад повністю забезпеченний кисневими концентраторами.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Збираємо гардероб для відпустки: поради фахівців
Наступна новина Коли у всіх будинках Луцька включать опалення
Останні новини
Схожі новини