Обласний бюджет на Волині вже чекають «дефіцитним»

Обласний бюджет на Волині вже чекають «дефіцитним»
Джерело фото: пресслужба Волинської облради

Голова бюджетної комісії Волиньради Орест Маховський каже, що швидше за все Волинь матиме дефіцитний обласний бюджет на 2022 рік. У обласній раді підбили підсумки бюджетних слухань і озвучили перші прогнози. Невтішні.

Голова Волиньради Григорій Недопад наголошує: серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік - видатки на подолання пандемії коронавірусу. Задля цього домовилися зарезервувати 30 млн грн. Крім того, очікують непрогнозованої ціни на енергоносії та «великий обсяг делегованих державою повноважень без фінансового їх підкріплення». Натомість державні дотації для Волині на 2022 рік скорочено на 134 млн грн.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «3-4 заступники в комунальному закладі – це розкіш», - депутатка Волиньради Оксана Філіпчук

Уже зараз у Волиньраді кажуть про те, що не вистачатиме 60 мільйонів гривень на виплати стипендій. Їх підвищили торік суттєво, не назвавши джерел фінансування, що дає підстави думати, що ці суми «ляжуть» на обласні бюджети. Така ж ситуація із покриттям різниці вартості харчування дітей. Реформуючи цю сферу, вартість харчування, за новими нормами, збільшили з 90 грн до 140.

Задля ефективного використання коштів депутати наполягають на оптимізації центрів профтехосвіти.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Прийшов у «Батьківщину» в найтяжчий її момент». Андрій Козюра. ІНТЕРВ'Ю

Чималий тягар для бюджету – палата за комунальні послуги для медустанов, цю статтю витрат не покривають державні дотації. А вони чимала.

Для таких медустанов як служба крові, патанатомічне бюро та судово-медичної експертизи, МСЕК, будинок дитини та інші у держбюджеті передбачено кошти лише на пів року. Не йдеться наразі про фінансування державою закупівлі дороговартісних медпрепаратів для пацієнтів з пересадженими органами (потреба -15 млн).  

 «На підставі цього детального аналізу виокремлено системні виклики, визначено пріоритети фінансування, напрацьовано ряд рекомендацій, які допоможуть збалансувати видатки в умовах гостродефіцитного бюджету. Я прошу керівництво облдержадміністрації та головних розпорядників коштів максимально врахувати ці рекомендації. У нас повинна бути єдина узгоджена позиція, аби в грудні прийняти обласний бюджет», - зауважив Григорій Недопад.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ситуація напружена». Поки про вихід Волині з червоної зони не йдеться
Наступна новина «Той, хто сильний на війні, у мирному житті – беззахисний». Дмитро Ураєв. ЖИТТЯ ПІСЛЯ ВІЙНИ
Останні новини
Схожі новини