Обшуки в Зимненському монастирі на Волині: перевірили також 40 працівників сільради. ФОТО, ВІДЕО

Обшуки в Зимненському монастирі на Волині: перевірили також 40 працівників сільради. ФОТО, ВІДЕО

У Зимнівській громаді 14 грудня працівники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією провели обшук у Святогірському Успенському Зимненському ставропігійному жіночому монастирі, а також провели перевірку у сільській раді.

Як розповіла Суспільному речниця обласного управління СБУ Іванна Поліщук, силовики оглядали територію і приміщення, аби перевірити дані про наміри використання єпархії як осередку "русского мира" . Зокрема перевіряли осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

На територію монастиря журналістів не пустили. Чоловік, який не назвався, сказав, що повідомив про візит журналістів матушку Тамару. Вона, за його словами, прокоментувати ситуацію відмовилася.

Окрім території монастиря, правоохоронці також працювали у приміщенні сільської ради, – розповів голова Зимнівської територіальної громади В’ячеслав Католик.

"Опитують працівників сільської ради, проходить відпрацювання вулиць, установ. У рамках воєнного стану так заходи повинні проводитися, оскільки ми повинні виявляти осіб, які, можливо, мають спільні зв’язки з країною-агресором", – зазначив посадовець

За словами голови, перевірки розпочалися з о пів на восьму ранку. Усіх 40 працівників сільради опитали спецпризначенці. Землевпорядник Микола Онишкевич розповів, що в людей перевіряли контакти "Білорусь-Польща-Росія".

Після сільради журналісти знову повернулося до монастиря. Паломників на території храму не зустріли. Вдруге ворота монастиря відчинили, однак коментувати перевірку СБУ представники монастиря відмовилися.

До того, що правоохоронці перевіряють місцевих жителів, ставиться спокійно Вадим Литвинчук. Каже: перевіряли приписку, телефон та наявність родичів у Росії. "Вони зараз ходять перевіряють, нічого страшного. Я нічим не заперечую, нічого не маю проти", – говорить волинянин.

Нагадаємо, 22 листопада СБУ провела низку обшуків у Києво-Печерській лаврі та в єпархії УПЦ МП на Рівненщині. Під час цих дій правоохоронці виявили чимало цікавого: проросійську літератури, готівку, громадян рф на території приміщень УПЦ МП. 7 грудня СБУ обшукала Свято-Миколаївський Милецький монастир на Маневиччині.

Читайте також: Під час обшуків в монастирі на Волині знайшли російські книжки, в яких вихваляють кремлівський режим


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Працівники Луцької міськради скинулись на 10 авто для військових. ФОТО
Наступна новина У Луцьку вночі сталась пожежа на Старому ринку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини