Перший відпочиває: фантастична подорож у рай – Мальдіви, Сейшели та Маврикій

Перший відпочиває: фантастична подорож у рай – Мальдіви, Сейшели та Маврикій

Завершення літа – це ще не привід відмовлятися від відпочинку. Якщо влітку вам не випало нагоди взяти відпустку і гайнути десь на море і пляж, то осінь ще порадує багатьох теплими сонячними днями.

Але поки найбільші «відчайдухи» купатимуться в бризах Чорного чи Азовського морів, Море Турів пропонує полетіти у справжні райські куточки світу та провести незабутню відпустку на островах у Індійському океані. Адже саме восени стартує сезон на окремі туристичні напрямки і ціни на такі тури приємно порадують багатьох.

Читайте також: Перший відпочиває: популярні курорти Азії - Тайланд, Індонезія і В'єтнам

Отож, цього разу туристичний партнер Першого – ТА «Море Турів» розповість про райський відпочинок на Мальдівах, Сейшелах та на острові Маврикій.

«Коли хтось згадує про Мальдіви чи Сейшели, то в уяві відразу вимальовуються казкові картинки з безлюдними островами, прозорою блакитною водичкою, білосніжним піском на пляжах і звісно височенними пальмами. Так, це саме та казка, в яку мріє поринути кожен. І ця казка – існує, вона доступна лучанам і саме зараз тури на ці острови на самому піку популярності серед відпочивальників. Це екзотика, це казка, яка залишиться назавжди у вашому серці, бо такий відпочинок забути неможливо», – розповідає директор ТА «Море Турів» Світлана Віщик.

За словами експерта у сфері туристичних подорожей, тури на Мальдіви, Сейшели та Маврикій часто обирають молодята в якості весільної подорожі під час медового місяця. Разом з тим, відпочинок на цих екзотичних островах також обирають і чоловіки в якості подарунка коханим дружинам на 10, 15 і навіть 20-річчя шлюбу. Якби там не було, а нагода для такого відпочинку знайдеться завжди, головна умова – кохана людина, з якою ви розділите враження від цієї казкової подорожі.

МАЛЬДІВИ

Мальдіви – це не просто кілька островів, а цілих 20 атолів, до яких входить аж 1192 острови. Щоправда, більшість їх безлюдні. Заселено всього лишень близько 200, та й то переважно туристами. Мальдіви розташовані у Індійському океані, де панує екваторіальний клімат.

«Середня температура води протягом року – 27С, тому купатись тут можна в будь-яку пору. Тут ви знайдете усе, чого лишень забажає ваша душа: теплий білий пісочок, тихе мерехтіння хвиль, п’янкий аромат кокосових коктейлів і повний релакс. А для тих, хто хоче більшого драйву, я рекомендую дайвінг, адже у прибережжі Індійського океану вирує своє життя: корали і різноманітні мушлі, зірки, рибки і краби. А яка неймовірна там кухня – суміш індійської та арабської культур впізнається у стравах з рису та морепродуктів, а солодкі нотки кокосу і лайму додають багатьом стравам незабутнього смаку та аромату», – розповідає Світлана Віщик.

Директор ТА «Море Турів» розповідає, що на Мальдівах дуже розвинений туризм і, зокрема, – готельна сфера, де все продумано до найменших дрібниць. З Києва прямих авіарейсів поки що немає, тому доведеться летіти з пересадкою до столиці Мальдів – міста Мале. А от вже безпосередньо на островах туристам пропонується обирати проживання у готелях трьох категорій Deluxe, Superior та Standard, а також в оригінальних бунгало, з виходом у океан. Ту ви знайдете багато SPA-центрів, крамничок з сувенірами, базарчиків з морепродуктами і екзотичними фруктами, безліч кафе і ресторанів з живою музикою та дискотеками. А ще – можете податись у подорож тропіками, або орендувати човен та поплавати по різним безлюдним островам.

Найбільш популярними є Атол Арі і Атол Аду. Але всім подорожуючим варто зважати на те, що Мальдіви – це мусульманська країна. А тому сюди заборонено ввозити алкоголь і продукти, що містять свинину. Натомість – вам не дозволять взяти у якості сувенірів корали чи будь-які предмети з дна океану. Щодо документів, то при прильоті в аеропорт вам на місці поставлять безкоштовну візу у закордонний паспорт. Але його термін дії повинен перевищувати пів року від дати завершення туру. Вартість туру на Мальдіви на одну особу вартуватиме 1500 доларів США.

СЕЙШЕЛИ

Сейшели не дарма називають «раєм на землі». Багатьох туристів вабить на цих островах побачити незвідану природу – первозданну флору і фауну цілого архіпелагу. Це екзотичні острови з білим піском на пляжах, які визнані одними з кращих у світі. Тут ви не знайдене високого сервісу, натомість побачите самобутню культуру.

 Архіпелаг складається зі 115 островів з центром на острові Мае. Саме тут знаходиться столиця та головний аеропорт. Також дуже популярними на Сейшелах є острови Праслі, Сілует і кораловий атол – острів Серф.

Читайте також: Перший відпочиває: де найкращі пляжі Європи

«Тут ви можете обрати як проживання у котеджах готельного типу, в маленьких будиночках – бунгало, так і орендувати цілий острів. Це справжній «рай на землі». Цікавий дайвінг і просто неймовірні узбережжя з мальовничими куточками, пальмами, піском і ніжними теплими хвилями вод Індійського океану. Вода тут абсолютно прозора, а дно чисте і рівне. Клімат на Сейшелах дуже сприятливий – тропічний, а тому температура води протягом року тримається в середньому на позначці 27-29С», – розповідає директор ТА «Море Турів».

За словами Світлани Віщик, саме зараз та пора, коли варто обирату тури на Сейшельські острови. Мовляв, з травня по вересень-жовтень там дмуть мусони, а відповідно дещо вітряна і прохолодніша погода, яка може принести невеликі шторми. Та вже у жовтні починають дути північно-західні вітри – море стає спокійне, а погода – тепла і волога.

 «Тим, хто обирає відпочинок на Сейшелах, я однозначно рекомендую відвідати всесвітньо відомий національний парк Веллі-де-Мей, де росте більш, ніж 7000 унікальних пальм Коко-де-мер.  А ще тут живе рідкісний чорний папуга. Також ви неодмінно маєте побачити плантації запашної ванілі та кораловий атол Альдабра. Тут просто неймовірна природа, яка запам’ятається вам надовго», – переконана Світлана Віщик.

Щодо документів, то по прибуттю в аеропорт Сейшел вам поставлять безкоштовну візу, а от під час повернення – вам доведеться сплатити 40$. Вартість туру на Сейшели на одну особу обійдеться у 1500-1700 євро.

МАВРИКІЙ

Острів Маврикій по праву називають «цивілізованою екзотикою». Це казковий острів, який оточує кораловий риф. Тому океан тут завжди теплий і спокійний, а вода – кришталево чиста. Пляжі на острові Маврикій широкі і виключно з білосніжного піску. Курортне життя тут дуже розвинене, а тому на північному узбережжі ви знайдете готелі, котеджі та бунгало на будь-який смак. Також тут багато закладів відпочинку і клубів. А от південне узбережжя славиться казковою незайманою природою, де багато цікавої рослинності.

Читайте також: Туреччина, Єгипет, Туніс чи Болгарія – де дешевше провести літню відпустку

«Найбільш популярне місце серед туристів на острові Маврикі – Флік ан Флак, де розташовані просто казкові пляжі. Серферам я порадила б відвідати бухту Тамарина, а «тусовщикам» – знаменитий нічний пляж Перейбер. А от тим, хто хоче усамітнитись і відпочити  в тишині природи, я рекомендую податись у Бельмар – тут ви знайдете гарний пляж і чарівну лагуну зі спокійним морем», – запевняє Світлана Віщик.

Тут працює багато SPA-салонів, де практикують різні види гроцедур від гідротерапії і  теласотерпаії до креольського масажу бамбуковими паличками. Також тут популярне лікування солоною водою, морською сіллю і грязями.

За словами директора ТА «Море Турів», туристичну візу оформляють в аеропорту безкоштовно, але перед поверненням вам доведеться заплатити 17$. Вартість туру на Маврикій на одну особу стартує від 1300 євро.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Підприємці - це клас відповідальний за свій добробут і добробут країни
Наступна новина У Луцьку запрацювала фотозона «Середньовічна костюмерня». ФОТО
Останні новини
Схожі новини