Перший відпочиває: доступно і екзотично – Шрі-Ланка, Занзібар та Арабські Емірати. ФОТО

Перший відпочиває: доступно і екзотично – Шрі-Ланка, Занзібар та Арабські Емірати. ФОТО

Липень не надто радує волинян гарячим сонцем, яке змінили періодичні дощі. Тож багатьом доводиться на відпустку шукати відпочинок у теплих краях.

Звісно, завжди можна знайти щось підходяще на березі Чорного чи Азовського морів, але дедалі більше людей обирають тури у популярну Туреччину чи Єгипет.

Набридла Анталія? «Приїлась» Хургада? Хочеться чогось екзотичного і за доступною ціною? Є хороша альтернатива – Шрі-Ланка або Занзібар.

Отож, у черговому випуску «Перший відпочиває» наші партнери Туристичне агентство «Море Турів», яке знаходиться на проспекті Волі, 9 у Луцьку,  розповідають про те, у яких екзотичних країнах можна відпочити на повну та ще й за невеликі гроші.

Читайте також: Перший відпочиває: де найкращі пляжі Європи

«Екзотичний відпочинок… Багатом цікаво, що це, але туристи не завжди розуміють, наскільки це класно і подекуди побоюються обирати такі тури.

Але я вас запевняю – екзотики не варто боятися. Відпочинок у таких країнах, як Арабські Емірати, Шрі-Ланка чи на Занзібарі вам запам’ятається на довго. Сюди б я ще віднесла й Об’єднані Арабські Емірати, де відпочинок по правді просто казковий, адже всім відомо, що це одна з передових країн світу, яка зуміла на місці великої пустелі в Африці звести неймовірні хмарочоси, сформувати велику гарну інфраструктуру, виростити власні парки і збудувати карколомні фонтани.

Це манить туристів, бо це незвично», - розповідає директор ТА «Море Турів» Світлана Віщик.

За словами експерта, у сфері туризму нині волиняни активно цікавляться екзотичним відпочинком. Але треба розуміти, що в такі острівні країни, як Шрі-Ланка чи Занзібар потрібно обирати тури більше, ніж на 7-9 днів, адже левова частка вартості припадає на оплату перельотів. Та й віддаль дещо більша, ніж у Туреччину чи Єгипет. Але про все по черзі.

ЗАНЗІБАР

Занзібар – невеличкий острів на сході Африки, який омивається водами Індійського океану. Головні переваги – це океан, бірюзова водичка, мальдівські пляжі, але за доступною ціною. А ще - це батьківщина Фреді Меркюрі.

«Занзібар – це країна з суцільною береговою лінією та ідеальними пляжами, як на картинках чи на рекламних плакатах. Занзібар – це круглорічний курорт, не залежно від погоди. Найпопулярнішим він стає в листопаді, адже саме тоді починається велика міграція тварин.

Тому багато хто прилітає на відпочинок на острів Занзібар і бере комбіновані тури, аби побачити на власні очі національні парки і поглянути, як відбувається міграція тварин.  

Читайте також: Перший відпочиває: тури вихідного дня, як альтернатива відпочинку під час відпустки

Єдине, що треба враховувати, коли обираєте тур, – регіон. На Занзібарі присутнє таке явище, як приливи і відливи. На півночі вони мінімальні, проте на півдні вони можуть бути на 1,5 км і більше. Тому, аби покупатись, вам доведеться йти кілька кілометрів пішки», - розповідає менеджер з продажів ТА «Море Турів» Олена Самолюк.

Пляж Нунгві

Відплив в регіоні Ківенгва

У Занзібарі турагенти рекомендують обирати тури зі сніданками, оскільки інфраструктура доволі розвинена і в кафе на набережних можна купити морепродукти за доступними цінам. Порція – 5-7 доларів.

«Не варто переплачувати, бо в готелі харчування буде не настільки різноманітним. На північ Занзібару можна спокійно їхати у тризіркові готелі. Маємо кілька класних варіантів, де за 1500 доларів зі сніданками на 9-10 ночей можна гарно відпочити удвох. А якщо ви плануєте летіти на Занзібар у листопаді і поглянути на міграцію тварин, то така екскурсія залежно від трансферу (літак чи пором) може коштувати додаткових 200-1000 доларів з людини», - розповідає Олена Самолюк.

Окрім цього, тут популярні прогулянки джунглями, екскурсії островами, віндсерфінг, кайтсерфінг.

Сафарі в національному парку Серенгеті (материкова Танзанія)

У Занзібарі води океану спокійні, адже навколо острова йде коралова кірка, які збивають великі океанічні хвилі. Занзібар підходить для відпочинку з дітьми, хто не боїться довгих перельотів. У Занзібарі не потрібно попередньо оформляти візу – вона ставиться по прильоту і вартує 50 доларів. Оплачується виключно карткою.

Прямих рейсів з України немає. Летіти до столиці Занзібару Стоун-Тауна можна з пересадкою в Дубаї або в Стамбулі.

ШРІ-ЛАНКА

Шрі-Ланка – це острів в Індійському океані, який дуже полюбляють туристи зі всього світу. Літають туди круглорічно.

«Шрі-Ланка - це ідеальне поєднання для тих, хто хоче і відпочинок, і цікаві екскурсії. Острів дуже зелений, насичений яскравими кольорами. Ми радимо брати комбіновані тури для тих, хто хоче побачити максимум: чайні плантації, храм Будди, гора Сігірія, королівський ботанічний сад.

На Шрі-Ланці океан дуже активний і хвилі доволі високі. Тому це ідеальне місце для тих, хто любить серфінг. Але якщо хочете без екстриму, я раджу обирати готелі в бухтах, де вода набагато спокійніша», - розповідає директор ТА «Море Турів» Світлана Віщик.

Типовий пляж. 90% готелів на Шрі-Ланці розташовані на першій береговій лінії.
Територія готелю

Пляж Ваддува

Більшість екскурсій, за словами турагентів, зосереджені в центрі острова і за ціною вони доволі доступні.

«Два дні екскурсійного туру з ночівлею в готелі на 3-4 зірки зі сніданками і вечерями на двох буде вартувати 280-300 доларів. 2 дні вас возитимуть на екскурсії і в готель на відпочинок. Загалом ціни на тури у Шрі-Ланку стартують від 1400 доларів зі сніданками на двох.

Це переважно тризіркові готелі на 10 днів і 9 ночей. Готелі на 4-5 зірок – від 2000 доларів. На такий напрям зазвичай у нас обирають тури у Шрі-Ланку на 10 і більше ночей. Бо значну частину від вартості забирає авіаперельот», - розповідає деталі менеджер з продажу Олена Самолюк.

На Шрі-Ланку є прямий нічний переліт. Це регулярний рейс з дворазовим харчуванням на борту. О 21.00 ви вилітаєте по МАУ і о 8 ранку вже в Коломбо. Є дешевший варіант перельоту, але з пересадкою.

Гора Сігірія

Чайні плантації Нувара-Елія
Розплідник для слонів Пінавелла

ОБ’ЄДНАНІ АРАБСЬКІ ЕМІРАТИ

Об’єднані Арабські Емірати – це, напевно, один з найпопулярніших напрямків у туризмі. З минулого року для українців там діє безвіз, що суттєво спрощує і популяризує напрямок.

«Емірати – це країна майбутнього. Це розкішні піщані пляжі. Кожен емірат має свої особливості і свої пам’ятки. Найбільш популярним є Дубаї. Там ви знайдете все: і розкішні пляжі, і драйвовий відпочинок. Не варто думати, що це дорого.

У Дубаї дуже часто обирають міські тризіркові готелі. Але ці трієчки за якостю і сервісом будуть вищі ніж деякі турецькі готелі», - переконує менеджер з продажу ТА «Море Турів» Олена Дичко.

Окремі мережі забезпечують туристів, які є постійними гостями міських готелів безкоштовними трансферами на популярні пляжі, такі як Аль-Мамзар.

«Тут для вас облаштовані розкішна зелена територія, пляжі, зона барбекю, зона для легкого відпочинку та аквапарк. Ці міські «готелі-трієчки» дають регулярні безкоштовні трансфери на пляжі. Влітку там дещо вища вологість, хоча набагато нижчі ціни.

Зараз туристи активно літають в емірати. У найновіший у світі Rixos Premium Dubai, який знаходиться на самому березі моря, на двох зі сніданками і вечерями на 7 днів влітку обійдеться орієнтовно 1500 доларів. Взимку, коли там буде активніший сезон і температура буде нижча, ціна на нього буде вдвічі вищою – понад 3 000 доларів», - розповідає менеджер з продажу Олена Самолюк.

Однак, як зауважує її колега Олена Дичко, в ОАЕ є як безкоштовні пляжі, так і платні.

«Але скажу, що плата за вхід на пляж символічна. Треба розуміти чому, бо це штучно створений на березі моря зелений парк. А зробити пустелю зеленою – треба величезні гроші. Проте ця плата з туристів символічна – 5 дірхам, це менше, ніж три долари. Але ти розумієш, за що ти їх платиш.

З екскурсіяй– мечеть шейха Заїда, хмарочос Бурдж Халіфа, фонтани, парк розваг «Лєпіта Дубаї Парк» – це 4 тематичні парки розваг для дітей. Подивитись є на що, адже Об’єднані Арабські Емірати – це просто 8-ме чудо світу», - запевняє Олена Дичко.

Отож, як бачите, відпочинок в екзотичних місцях є неймовірно цікавим, а ціни – не захмарні.  

Якщо ж ви вже відпочивали на популярних курортах Туреччини чи Єгипту, побачили Європу і хочете внести якесь різноманіття у свою звичну відпустку, вам у турагентство «Море Турів» на Волі, 9.

Тут фахівці у сфері світового туризму не лише порадять, які найцікавіші куточки світу ви можете відвідати цього літа, а й підберуть тур відповідно до ваших побажань і товщини гаманця.

Текст: Еля Коротинська (Перший)

Фото: з особистих архівів менеджерів з продажу ТА «Море Турів» Олени Дичко та Олени Самолюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали гори сміття, які залишають після себе торговці Старого ринку. ФОТО
Наступна новина «Ні підсвітки, ні музики, ні фонтану»: у Луцьку просять завершити справу «попередників»
Останні новини
Схожі новини