Пілот Karaya, який служив у Луцьку, розповів, чого бракує українським льотчикам

Пілот Karaya, який служив у Луцьку, розповів, чого бракує українським льотчикам

Українським льотчикам необхідні, зокрема, авіаційні керовані засоби класу "повітря – повітря", щоб збільшити дальність ураження – потребу в цьому можуть закрити західні винищувачі. 

Про це пілот Вадим Ворошилов із позивним "Karaya", який служив у Луцьку  в складі 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації, розповів в інтерв’ю УП

"Перше, що нам необхідне – збільшити дальність, на яку можуть бачити наші радіолокаційні та прицільні комплекси. Друге – авіаційні керовані засоби класу "повітря – повітря" з набагато більшою дальністю ураження, ніж у нас зараз є. Тому нам дуже потрібні F-16, які можуть забезпечити наші потреби в цьому", – зазначив Вадим. 

На його думку, після перемоги Україна матиме літаки західного зразка, а також модернізує і техніку, і систему підготовки. 

 "Ті промислові потужності, які в нас є, треба реалізовувати та розвивати спільно із західними компаніями. Звісно, ми поступаємося в електроніці, авіаобладнанні, але у нас колосальний досвід у конструюванні планерів, у ракетобудуванні та у виробництві двигунів. Щоб зробити ідеальний продукт, нам потрібно поєднати свій досвід із західним», – переконаний Ворошилов. 

Нагадаємо, військовому льотчику Вадиму Ворошилову з позивним "Karaya", який збивав над Вінниччиною дрони-камікадзе "Shahed-136" та відвів свій пошкоджений літак він населеного пункту, Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України.

Зазначимо, Вадим разом з дружиною до Луцька приїхав у 2018 році. Відтоді, як сюди перебазувалась 204-та Севастопольська бригада тактичної авіації. 20 грудня Луцький міський голова Ігор Поліщук зустрівся з Вадимом Ворошиловим і подякував льотчику за його героїзм. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герой України, який служив у Луцьку, розповів, як збив 5 шахедів і не дав впасти літаку на будинки

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сьогодні на Шаччині прощаються із трагічно загиблими волинськими військовими
Наступна новина Судитимуть тренерку луцького спортклубу, на занятті з якою ледве не втопилась дитина
Останні новини
Схожі новини