Понад 400 тонн за три місяці: як працює центральний пункт допомоги у Луцьку

Понад 400 тонн за три місяці: як працює центральний пункт допомоги у Луцьку

Від початку повномасштабної війни у Луцьку працює центральний пункт допомоги. За три місяці працівники та волонтери центру відправили 400 тонн допомоги, склали 1 354 акти видачі. 

Про це повідомляють у Луцькій міській раді. 

З Луцька щодня надсилають допомогу у військові частини, лікарні та до цивільних у Харківську, Миколаївську, Житомирську, Київську, Запорізьку, Чернігівську та Донецьку області.

Волонтери збирають і відправляють засоби особистої гігієни, одяг, воду, ліки та продукти. Пакунки позначають символікою Луцька та вкладають у них дитячі малюнки зі словами підтримки для військових та українців, які зазнали російської збройної агресії.

"Разом з малюнками від маленьких лучан, волонтери передали солдатам слова підтримки. Адже дякуючи нашій армії, маємо хороші військові перспективи й факт єдності українського народу! Тому важливо і надалі не збавляти ритму сприяння захисникам, вчасно реагувати на їхні потреби. Інформацію про це завжди можна знайти на фейсбук-сторінці Центру», – йдеться в повідомленні. 

За 90 днів роботи до пункту надійшли 500 тонн гуманітарної допомоги. Її привозять старости місцевих громад, приносять лучани, також допомагають партнери з-за кордону. За весь період допомога надходила з Польщі, Німеччини, Литви, Латвії, Франції, Румунії, Швейцарії, Нідерландів, Норвегії, Англії, Австрії.

Читайте також: На Волині діти-сироти, евакуйовані з зон бойових дій, потребують реабілітації


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Польща готова стати одним з гарантів безпеки для України
Наступна новина На Волині дорожники розчищають узбіччя від борщівника. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини