Щедрі вихідні на новорічні свята: зрада чи перемога? Думки луцьких бізнесменів

Щедрі вихідні на новорічні свята: зрада чи перемога? Думки луцьких бізнесменів

Уряд рекомендує відпочити: чотири вихідних на Новий рік, і чотири - на православне Різдво. А саме: з неділі 29 грудня по середу 1 січня, потім два дні попрацювати і знову відпочивати: з суботи 4 січня по вівторок 7 січня . Вихідним буде також середа, 25 грудня (католицьке Різдво).

Як це вплине на економіку? Чи може собі дозволити український бізнес так багато відпочивати? Чи будуть, зрештою, українські бізнесмени враховувати рекомендації уряду? Про це «Перший» розпитав у луцьких підприємців.

Довідка. Ще у 2017 році 25 грудня (Різдво за Григоріанським календарем) визнали офіційним святковим днем в Україні. Тож з цього часу у грудні маємо додатковий вихідний день. у 2019 році  - це середа. Водночас у грудні будемо мати дві робочі суботи - 21 і 28 грудня. Робочі дні переносяться з понеділка 30 грудня на суботу 21 грудня; і з  вівторка 31 грудня на суботу 28 грудня. Також уряд рекомендує перенести робочий день з понеділка 6 січня на суботу 11 січня

«Не бачу нічого поганого», - керівник туристичної агенції «Патріот» Богдан Климчук

 «Не бачу нічого поганого в тому, щоб дати людям більше вихідних у новорічні свята. Розумію, що треба заробляти кошти, але це буде перенесення робочих днів на вихідні, тому проблеми ні для працівників, ні для підприємців не бачу.

До того ж відпочивати треба всім. Наша туристична агенція «Патріот» хоч і у буде закрита в новорічні свята, але це тільки плюс. Адже ми зможемо дати можливість відпочити нашим працівникам в горах та всім бажаючим.

Для туристичного бізнесу – це тільки перевага. І особисто мені, ця ідея з вихідними подобається, бо вже теж запланував поїздку, тому тільки радий»

«Вихідні треба давати не перед святом, а після» - засновник компанії «InternetDevels» Віктор Левандовський

«Мені не зовсім зрозуміло рішення уряду. Я бачу кращий варіант: зробити вихідні 2 і 3 січня, а не 30 і 31 грудня. Тобто там ми б мали вихідні не перед святими, а після. І це б вийшов цілий тиждень, коли ти можеш дійсно відпочити чи подорожувати.

Для сфери IT – це був би тільки плюс. Стосовно інших підприємців, то тут кожний має регулювати свій графік роботи. Але в цілому ці дні ніяк не впливають на бізнес і роботу. Бо тут йдеться не просто вихідні, тут перенесення робочих днів на суботу.

Але саме цей варіант з вихідними 30 і 31 грудня я вважаю негативним, тут треба було краще опрацювати розпорядження і добре подумати».

«Поки всі будуть закриті, ми будемо допомагати людям витрачати гроші», - співзасновник компанії «ДекорМаркет» Володимир Луцик

«Не надто над цим замислювався: наша команда буде працювати навіть 31 грудня. Тут все залежить від сфери діяльності. Наш продукт хочуть купити завчасно до Нового року, але хтось про це забуде і тільки в останні дні згадає. Не можемо ж ми їм відмовити? Тому працюємо до останнього.

Але в наших працівників будуть інші вихідні дні. Це що стосовно нас. Але до рекомендації уряду я ставлюся позитивно, поки всі будуть закриті, ми будемо допомагати людям витрачати гроші і прикрашати їх оселі.

Тут велику роль грає планування: як люди будуть розраховувати свій час, оскільки вони знають, щоб більшість закладів будуть зачинені, і як бізнес буде планувати свою роботу в ці дні.

«Не впевнений, що буду дотримуватися порад Кабміну» -  засновник компанії «Апельсин» Микола Яручик

«Як підприємець, вважаю, що це не дуже вдала ідея, оскільки треба платити оренду плату і за ці дні, та й зарплати робітникам з неба не падають.

Я не впевнений, що буду дотримуватися порад Кабміна. Треба дивитися по клієнтах, бо багато людей хочуть зробити покупки до Нового року. Тому будемо стежити і щось вирішувати.

Впровадження чотирьох вихідних поспіль може створити метушню серед українців, адже вони не будуть точно знати, що працює, а що ні.

В цілому я негативно ставлюся до цього. Думаю, що мої працівники, навпаки, тільки раді будуть відпочити».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Міський бюджет неготовий»: на добудову луцької школи треба 80 мільйонів
Наступна новина «Лісова» комісія Волиньради – профанація», - Володимир Бондар
Останні новини
Схожі новини