«Формула Штайнмаєра – це капітуляція». Волинські депутати звернулись до Зеленського

«Формула Штайнмаєра – це капітуляція». Волинські депутати звернулись до Зеленського
Під час сесії Волиньради (фото ілюстративне)

Волинські депутати проголосували за звернення до президента і голови Верховної Ради, в якому стверджують, що «формула Штайнмаєра» – це капітуляція і «повернення в орбіту русского мира».

Голосування відбулось у четвер, 24 жовтня, під час сесії Волинської обласної ради.

Довідково: «Формула Штайнмаєра» – це метод імплементації мінських домовленостей, запропонований німецьким політиком Франком-Вальтером Штайнмаєром, який полягає в теоретичному варіанті врегулювання війни на сході України шляхом проведення місцевих виборів під наглядом ОБСЄ, надання тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу, а потім — після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на непідконтрольній Україні території — надання постійного особливого статусу цим територіям.

Депутат Волинської облради Олександр Пирожик, автор звернення, пояснив, що подібні заяви уже зробили депутати обласних рад західного регіону, Херсонської, Сумської та Кіровоградської областей.

«Я б назвав це формулою «Штайнмаєра-Путіна». Пропоную висловити категоричну незгоду організувати згубну для держави формулу, якою вводиться особливий статус Донбасу і початок федералізації, до якої закликав Медведчук. Громадськість сприймає це, як капітуляцію і поступок російським окупантам. Ми надаємо амністію терористам і легалізуємо тих, хто стріляв в наших бійців і проливав українську кров. Ми надаємо їм статус легальної влади в Україні – даємо право провести вибори і створити свою народну поліцію», – заявив політик.

З його слів, втілення Формули Штайнмаєра – це сигнал проросійським силам в інших регіонах, що зброєю можна домогтись автономії, і сигнал світу, що долю України потрібно обговорювати з Росією.

«Це повернення України в орбіту русского мира», – переконаний Пирожик.

Читати також: Палиця закликав «не висловлюватись жорстко» про Зеленського і формулу Штайнмаєра

Голова обласної ради Ірина Вахович розповіла, що отримувала прохання скликати позачергову сесію через формулу, але вирішила не робити цього, «щоб не розпалювати ситуацію».

«В нас є один зовнішній ворог, а коли йде розхитування всередині – це теж ворог. Я сподіваюсь на мудрість українського народу і закликаю усіх допомогти президенту, щоб в єдності ми перемогли», – пояснила посадовиця та додала, що звернення підтримуватиме.

Більшість депутатів підтримали звернення до президента і голови Верховної Ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У грибах із Маневицького району виявили високий вміст радіації
Наступна новина У Луцьку замість знесеного ринку на Львівській побудують торгово-офісні приміщення
Останні новини
Схожі новини