Славомір Новак у Луцьку: «Мережа доріг – це артерії економіки»

Славомір Новак у Луцьку: «Мережа доріг – це артерії економіки»

Керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак вважає дороги ключовим аспектом в розвитку економіки.

Про це він розповів під час міжнародного бізнес-форуму «Волинь-Інвест 2018» у Луцьку.

«Мережа доріг – це артерії економіки. Можна забути про будь-який розвиток держави і бізнесу, коли немає доріг» – заявив він.

Голова розповів, що Державному агентству автомобільних доріг України вдалося відремонтувати рекордну кількість доріг за останні 2 роки.

«Будівельна машина почала працювати на повну. Це непроста річ – розкачати бізнесову виробничу машину, вона працює, але потрібно пальне… а пальне для нас – це акциз і податки. З 1 січня дорожня галузь повністю міняється і міняється система управління дорогами. З 1 січня за всі місцеві дороги буде відповідати місцева влада, тобто губернатор. А за всі головні артерії – «Укравтодор», – зауважив Славомір Новак.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Любіть місцевого інвестора, а не тільки іноземного», – Ксенія Ляпіна у Луцьку

Він розповів, що завдяки дорожньому фонду 50% надходжень з акцизів від пального в Україні скеровують на ремонт доріг. «Цього року це 32 млрд грн, наступного – 50, а з 2020 року ми очікуємо 70 млрд. В мене є наміри підключити українські дороги до європейської системи доріг. І Волинь тут має стратегічні перспективи», – заявив Славомір Новак.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому барі готують новий «безіменний» бургер. ФОТО
Наступна новина Як відбувалися вечірки у рамках реаліті-шоу «Пігмаліон 3D»
Останні новини
Схожі новини