Сонячні батареї, мобільні додатки і табло: якими будуть нові зупинки в Луцьку. ВІДЕО

Сонячні батареї, мобільні додатки і табло: якими будуть нові зупинки в Луцьку. ВІДЕО
Фото ілюстративне

У Луцьку хочуть встановити так звані розумні зупинки. Їх має бути 14.

Однак, де саме хочутьїх звести поки невідомо, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Це зупинка громадського транспорту, яка буде обладнана електронним таблом та інформацією про рух громадського транспорту. Теж передбачається, що в ній має бути сонячна батарея, яка буде живити всі необхідні елементи. Буде місце для роздільного збору сміття і місце для зарядки гаджетів», – повідомила в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Вікторія Гомонець.

«Також передбачається розробка двох мобільних додатків для потенційних пасажирів, які інформуватимуть про рух транспорту. Розробка інформаційного сайту», – розповіла жінка.

Проект фінансуватиметься здебільшого за рахунок грантових коштів. Більше 7 мільйонів гривень виділить адміністрація краю Ліппе, що в Німеччині. Це – регіон-побратим Луцька.

Проект планують реалізувати до кінця 2019 року. Поки що оголошуватимуть тендер, шукатимуть підрядника робіт та оператора, який обслуговуватиме електронне табло.

Окрім цього в рамках програми ще 22 зупинки обладнають табло із графіком руху транспорту.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку 10 березня перекриють центр
Наступна новина Чи зручно бути велосипедистом у Луцьку. ПРОСТІ ПИТАННЯ
Останні новини
Схожі новини