ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині

ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині

Якщо початок травня на рівні місцевих волинських інтернет-ресурсів ознаменувався кардинальними ротаціями у рейтингу, то станом на середину місяця сайти врівноважили і втримали свої позиції.

Регіональні ЗМІ продовжують шукати для своїх читачів цікаві теми та оприлюднювати найсвіжіші новини, що, відповідно, неабияк відображається на відвідуваності. А саме цей показник і впливає на позиції інтернет-видань у рейтингу найпопулярніших електронних ЗМІ Волині.

Минулого тижня волинський медіа-простір приголомшила новина про підняття вартості проїзду у маршрутках Луцька до 5 гривень. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет на засіданні у середу, 16 травня.

Не менше обговорювали у ЗМІ і початок невідомого будівництва на ділянці, що знаходиться на перетині вулиць Стрілецька-Яровиця. Згодом стало відомо, що перед самісіньким ЖК «Яровиця» можуть розпочати зведення житлово-офісного приміщення, а ділянка належить Товстенюку та Торчинюку.

Також досить цікавим та актуальним було інтерв’ю з генеральним директором «Волинь-АВТО» Юрієм Корольчуком, який розповів про «євробляхи», занепад автопрому і чому Mercedes краще BMW.

Перший продовжує аналізувати рейтинг регіональних інтернет-видань за даними сайту «Bigmir)net». Таким чином, виключаючи з переліку всеукраїнські ЗМІ, вдалось зібрати дані та визначити ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань з волинською «пропискою».

Отож, згідно з минулотижневими даними, найпопулярнішими інтернет-виданнями на Волині є ВолиньPost, ІА «Волинські новини», Район.in.ua, Волинь24 та Перший канал соціальних новин.

Враховуючи обсяг щоденної відвідуваності кожного сайту, минулого тижня деяким інтернет-виданням вдалось просунутись вперед, а декому – поступитись своїм місцем. Таким чином, підбиваючи підсумки тижня за загальними хостами волинських ЗМІ, сформувалась така картина:


1. ВолиньPost

Другий тиждень поспіль перше місце у рейтингу найбільш популярних волинських інтернет-видань обіймає видання ВолиньPost. За тиждень, що минув, середня щоденна кількість відвідувачів сайту зросла на тисячу осіб. Тож, якщо позаминулий тиждень сайт щодня відвідувало в середньому 35 327 читачів, то минулий – 36 332 Таким чином, за останні кілька тижнів видання ВолиньPost знову утвердилось у лідерах рейтингу. Середня глибина відвідуваності сайту з урахуванням співвідношення регіональних до всеукраїнських заходів – 16,6%.


2. ІА «Волинські Новини»

На другу сходинку ТОП-10 найпопулярніших регіональних інтернет-видань другий тиждень поспіль посідає Інформаційне агентство «Волинські Новини». Попри те, що середня щоденна відвідуваність сайту зросла майже на 2 тисячі відвідувачів, сайт лишився на своїй позиції. Так, кожного дня минулого тижня фіксували в середньому 36 232 читачів. Натомість глибина відвідуваності з регіону щодо загальних хостів зросла до 17,4%.


3. Район.in.ua

Мережа локальних сайтів Район.in.ua вдруге посіла третє місце у рейтингу. Тож замість четвертого місця у ТОП-10 найпопулярніших регіональних інтернет-видань Волині «Район.in.ua» посідає третє. Таким чином, за минулий тиждень «Райони» майже не втратили читачів, а, за даними «Bigmir)net», щодня мережу локальних сайтів відвідувало в середньому 22 839 осіб. Глибина відвідуваності лишилась на рівні 18,5%.


4. Волинь24

На четвертому місці цього тижня вдруге опинилось інтернет-видання Волинь24, яке раніше показувало дуже хороші результати і навіть було свого часу лідером рейтингу ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань. Таким чином, минулого тижня щодня сайт в середньому відвідувало 20 297 читачів. Разом з тим, глибина відвідуваності сайту зросла з 17% до 21.5%.


5. Перший канал соціальних новин

П’яте місце у рейтингу найбільш читабельних видань Волині, як і у попередні тижні, посідає ІА «Перший канал соціальних новин». Видання має стабільну аудиторію, про що свідчить однакова кількість відвідувачів, яку фіксує «Bigmir)net». Тим не менше минулого тижня середньодобова кількість хостів зросла. Зокрема, щодня сайт читає в середньому 12 163 відвідувачі, а глибина відвідуваності сайту з врахуванням співвідношення регіональних до всеукраїнських заходів сягнула 25%.


6. Під прицілом

Шосту позицію у рейтингу посідає інтернет-видання «Під прицілом», щоденна відвідуваність, згідно статистики, тримається на однаковому ж рівні – 10 052 особи. Разом з тим, глибина відвідуваності сайту впала до 14%.


7. Конкурент

Видання «Конкурент» цього тижня знову посіло сьому сходинку у рейтингу. За минулий тиждень середня щодобова кількість відвідувачів сайту дещо впала  -  9 966 читачів. Попри це, глибина відвідуваності сайту з врахуванням співвідношення регіональних до всеукраїнських заходів зросла у півтора рази – до 16%.


8. Буг

Восьме місце у рейтингу найпопулярніших інтернет-видань Волині кілька тижнів поспіль займає інтернет-видання «Буг». Щоденна середня відвідуваність сайту за минулий тиждень лишилась майже на такому ж рівні – 8 704 осіб. Глибина відвідуваності лишилась теж на рівні – 17,3%.


9. Таблоїд Волині

Дев’яту сходинку в рейтингу незмінно посідає видання «Таблоїд Волині». Середньодобова відвідуваність сайту щодня тримається на рівні 7 736 читачів. Окрім цього, варто зауважити, що глибина відвідуваності теж стабільна і залишається на рівні 18,4%.


10. Волинська правда

Закриває рейтинг найбільш читабельних регіональних ЗМІ Волині інтернет-видання «Волинська правда». Сайт має середньодобову відвідуваність у межах 4 293 осіб. А показник глибини відвідуваності сайту з врахуванням співвідношення регіональних до всеукраїнських заходів тримається на рівні  23%.

Також варто зауважити, що непогані темпи демонструють такі регіональні інформаційні сайти, як Кордон, Волинь.Online, Волинська служба новин та ВолиньUA.

За кількістю регіональних хостів (ІР-адреса мережі, яка видається провайдером або регіональним інтернет-реєстратором) ми визначили ТОП-10 волинських видань, які щодня виходять на перші сторінки «Рейтингу по групі ЗМІ та періодиці» в області, а, себто, є найбільш популярними серед інтернет-користувачів.

Окрім цього, на сайті видання Перший в окремому рейтингу ЗМІ триває голосування за найбільш улюблені інтернет-видання.

Інформація збиралась протягом останніх 7 днів тижня, з урахуванням не тільки щоденних хостів у робочі дні, а й у вихідні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині шкільний автобус «підпрацьовує» на весіллі
Наступна новина Депутати Луцької райради висловила недовіру голові райдержадміністрації
Останні новини
Схожі новини