У Брищі знайшли отруйні викиди. ФОТО

У Брищі знайшли отруйні викиди. ФОТО

Компанію «Clear Energy», яка видобуває біограз на полігоні у Брищі, звинувачують у несанкціонованому викиді фільтратів. 

31 січня активісти «Народного контролю» виїхали на територію полігону, щоб з'ясувати ситуацію, – йдеться на сторінці «Народного контролю» у Фейсбуці.

«Ми побачили невеличку водойму, куди несанкціоновано стікає конденсат з труби, яка веде до газової установки. Це територія за межами сміттєзвалища. Передусім відбувається забруднення підземних вод та загалом навколишнього середовища»,- зазначив депутат Луцькради Павло Данильчук.

Виявив отруйні викиди член виконкому Княгининівської сільської ради, житель села Сирники Володимир Нагурний. Про це він повідомив поліцію, яка зафіксувала порушення.

«Сlear Energy» запевняли нас, громаду, і все місто, що це буде тільки користь від видобутку біогазу. Що вони будуть створювати електроенергію, яку продаватимуть за зеленим тарифом», - зауважив він.

Член виконкому розповів, що повинні бути фільтраційні колодязі, де має збиратися фільтрат.

«Це нищення екосистеми, зухвале поводження з навколишнім середовищем,свавілля та безкарність», - вважає місцевий житель.

Активісти «Народного контролю» звернулися за коментарем до представників компанії «Clear Energy». Інженер заявив, що це не їхня труба. Натомість майстер полігону підтвердив, що це саме ця фірма викачує фільтрат на поверхню.

«Вони викачують фільтрат. Ми їм говорили, що це незаконно. Вони нарили ям, качають газ, а фільтрат заходить їм у труби і тому вони його викачують за межі сміттєзвалище», - сказав майстер.

Вирішувати проблему будуть під час засідання робочої групи, яке має відбутися у суботу безпосередньо на полігоні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кіборги і політика, або Чому через Тимошенко посварилися атовці
Наступна новина Хмарно і тепло: якою буде погода у Луцьку 1 лютого
Останні новини
Схожі новини