У Луцьку обговорили можливості для розвитку Олики та навколишній територій

У Луцьку обговорили можливості для розвитку Олики та навколишній територій

У стінах Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування відбулася робоча зустріч директора Волинського ЦРМС Анатолія Пархом’юка , працівників та радників Центру із керівником патронатної служби Волинської ОДА Валерієм Криворогом, головою Олицької селищної ради Оленою Кашевською та сільськими головами із довколишніх сіл Дідич, Жорнищ, Покащіва та Хорлупів. 

Також участь узяли у робочій нараді очільник Агенції регіонального розвитку Олександр Тарасюк та начальник управління розвитку та інвестицій Волинської обласної державної адміністрації Андрій Ткачук. 

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Під час зустрічі йшлося про майбутнє потенційної Олицької об’єднаної територіальної громади та розвиток довколишніх територій. 

Валерій Криворог наголосив на важливості культурної спадщини Олики та її розвитку у майбутньому. Він підкреслив, що після створення ОТГ запросити інвесторів на цю територію, реалізувати якийсь проект чи потурбуватися про туризм буде значно легше. Також він підкреслив, що необхідно вивести із Олицького замку обласну психіатричну лікарню № 2, потурбуватися про дороги та очисні споруди тощо. Мовляв, поява ОТГ тільки стимулюватиме розвиток цієї території, а частину проектів можна реалізувати за допомогою ДФРР. «Іншого виходу немає, треба ідея», - зауважив Криворог. 

Для прикладу він розповів про динамічний розвиток Бучі, що у Київській області. 

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк наголосив, що об’єднання - неминуче. Нині воно відбувається добровільно і до того ж держава фінансово підтримує створення об’єднаних територіальних громад і опікується перспективами їхнього розвитку у подальшому. «Це історичний момент, яким треба скористатися». Він представив презентацію про Олику, її історичні віхи та фінансові показники після об’єднання, можливе залучення ресурсів та ситуацію із появою ОТГ у Ківерцівському районі.

Радник з питань децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан нагадала про часові рамки об’єднання, адже для того, щоб громада з’явилася цьогоріч, треба поспішити. 

Радник з питань регіонального розвитку Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Петро Гоцалюк зауважив, що під час SWAT-аналізує цієї території дуже важливо врахувати історичному спадщину території для залучення ресурсів у майбутню ОТГ. Він додав, що нині чимало ініціатив у сфері регіонального розвитку - саме за об’єднаними територіальними громадами. 

Вислухавши аргументи, запрошені на зустріч сільські голови із довколишніх сіл вирішили ще раз помізкувати над можливостями об’єднання. 

Нагадаємо, що робота щодо об’єднання потенційної Олицької об’єднаної територіальної громади триває із 2015 року. Спілкувалися із мешканцями потенційної громади та керівництвом Олики та довколишніх сіл у свій час і представники громадських організацій, і тодішнього Офісу реформ, і волинського регіонального відділення Асоціації міст України. Нині цю роботу продовжують радники Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування. 

Довідка:

«U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали підприємства Волині, які найбільше боргують зарплат
Наступна новина Секрети закулісся кондитерської фабрики «Ярич»: як «народжується» печиво «Марія»
Останні новини
Схожі новини