Здоров'я жінок сьогодні зазнало серйозних змін, - Валентин Петровський

Здоров'я жінок сьогодні зазнало серйозних змін, - Валентин Петровський

Відомий гінеколог Волині та Заслужений лікар України Валентин Петровський стверджує, що урбанізація та малорухливість серйозно впливають на здоров'я українок.

Про це він розповів у інтерв’ю для Перший.

Зокрема, стало більше безладного статевого життя, проте водночас покращилась ситуація із контрацепцією, внаслідок чого зменшилась кількість абортів.

Серед причин, які серйозно впливають на стан здоров’я, лікар також виділяє надмірну вагу та хвороби:

«Ще одна з причин – це надмірна вага. Також на сьогодні з’явилося багато хвороб часу, наприклад, ендометріоз, ріст пухлин, висока поява доброякісних пухлин та наслідки невдалих оперативних спроб».

Також медик вважає, що під час операції біля жінок-пацієнток, які не народжували, повинен бути присутнім лікар-гінеколог.

 «Був колись закон, що у дитячій лікарні при якихось операціях у пацієнтів до 18 років – завжди стояв гінеколог. Я думаю, що біля жінок-пацієнток, які не народжували, при черевній операції чи лапароскопії має бути присутнім гінеколог, щоб слідкувати за тим, аби не зачепили і не нашкодили внутрішнім геніталіям та дітородним органам жінки», – зазначає Валентин Петровський.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У StrikeCity святкувати вдвічі вигідніше
Наступна новина Біля міськради Луцька наркомани облаштували притон. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини