«Унітаз – не  смітник». У водоканалі просять лучан не викидати їжу в каналізацію

«Унітаз – не  смітник». У водоканалі просять лучан не викидати їжу в каналізацію

У «Луцькводоканалі» просять виважено і відповідально ставитися до використання каналізаційних мереж, зокрема не засмічувати їх, щоб під час свят не виникало аварійних ситуацій.

Про це йдеться у повідомленні «Луцькводоканалу» на сайті міської ради.

Тут зазначають, що зазвичай у час новорічних та різдвяних свят стрімко зростає кількість аварійних ситуацій на водопровідних мережах, масово утворюються закупорювання труб та серйозні засмічення каналізаційних мереж, у результаті чого каналізація стає непридатною до використання.

Люди викликають бригади аварійників, які змушені працювати в посиленому режимі, але кількість закупорювань труб у святковий період часто перевищує можливості аварійних служб. 

«Призводять до закупорювання каналізаційних мереж самі ж споживачі, які використовують унітаз замість смітника і зливають туди все без розбору – жири, зіпсовані салати, залишки їжі тощо», – кажуть у «Луцькводоканалі».

Більше половини каналізаційних мереж у Луцьку та навколишніх селах є застарілими, а кількість відходів, які люди зливають в каналізацію, з року в рік лише зростає. 

«В результаті створюються численні затори і поломки в роботі каналізації. Часто навіть одна людина може створити проблему для цілого будинку, викинувши в каналізацію непридатні для цього залишки їжі, або й речовини неорганічного походження. У результаті створюються затори, які дуже важко ліквідувати», – наголошують на підприємстві.

КП «Луцькводоканал» наголошує: каналізація не призначена для зливу залишків їжі чи будь-яких інших відходів, окрім стоків води та нечистот. 

Читати також: Лучани перед минулим Новим роком за день використали на 7 мільйонів літрів води більше, ніж зазвичай


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна закупить китайську вакцину від коронавірусу, – Степанов
Наступна новина У Луцьку 29 грудня зафіксували температурний рекорд
Останні новини
Схожі новини