Волинь через «недосконалі закони» втратила мільйони гривень

Волинь через «недосконалі закони» втратила мільйони гривень

Госпітальні округи на Волині через колізію із законами втратили мільйони гривень від Світового банку.

Про це стало відомо під час прес-конференції у Волинській облдержадміністрації 1 червня із в.о. міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун.

Нагадаємо, у 2016 році Світовий банк надав позику на будівництво сільських амбулаторій. «Ті кошти, які були подані на будівництво амбулаторій у Волинській та Рівненській області, не встигли використати. Не через їхню вину, а через закони, не було бачення як це зробити і частину коштів банк відмовився давати як позику», - розповіла посадовець.

«10 мільйонів тих коштів, що Світовий банк забрав, ми можемо повернути, а інші 20 мільйонів – працюють. До кінця року ми здамо в експлуатацію - 42 нові амбулаторії», - зазначив голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

За її словами, будівництво амбулаторій мали закінчити до кінця року, але через те, що не змогли освоїти коштів, то ці 10 мільйонів гривень із 30 вона пропонує використати інвестувати в медичне обладнання.

Уляна Супрун додала, що села на Волині мають далі подавати проекти до Світового банку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яку погоду очікувати у перші вихідні літа
Наступна новина Луцьким дітлахам розповіли, як працюють вибухотехніки і спецпризначенці. ФОТО
Останні новини
Схожі новини