Волинь: хроніка пригод четверга, 28 лютого. ФОТО

Волинь: хроніка пригод четверга, 28 лютого. ФОТО
Фото ілюстративне

* * *

ДТП за участю двох автомобілів сталася вранці 28 лютого на вулиці Червоного Хреста у Луцьку. Зіткнення Fiat Uno та Ford Galaxy відбулося близько 8.30.

Зі слів очевидців, ДТП могла трапитися через те, що водій Fiat Uno не дотримався безпечної дистанції. Обидві автівки отримали незначні механічні пошкодження.

* * *

ДТП за участю буса Mersedes Sprinter трапилась 28 лютого поблизу села Струмівка. Зі слів свідків дорожньо-транспортного інциденту, водій Mersedes Sprinter, ймовірно, заснув за кермом, з’їхав з дороги та влетів у відбійник.

Щодо водія транспортного засобу, то, на щастя, він відбувся лише переляком.

* * *

У Луцьку муніципали спіймали жінку, яка торгувала сурогатом. «Оковиту» жінка продавала на вулиці Коновальця, 8 на території загального користування, поблизу квартири №31. Інспектори склали на неї адмінпротокол за ч. 3 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який невдовзі буде передано на розгляд Луцького міськрайонного суду для визначення міри покарання. 

* * *

Вчора, 27 лютого, близько 20:00 години в Турійську, у районі Містечко, біля заправки сталася ДТП за участю двох машин: легкової та вантажівки. В результаті зіткнення фура знесла зупинку. На щастя, на зупинці нікого не було. Зі слів очевидців у легковику був суддя.

* * *

У Луцьку затримали 49-річного жителя Харківщини, який викрав посилку. Зловмисник відкрито заволодів нею в одному із відділень служби доставки у Луцьку. Сума завданих матеріальних збитків становить майже 6 тис. грн. Викрадену посилку вилучили.

До слова, у минулому чоловік притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення шахрайства.

* * *

На Волині на кордоні з Польщею прикордонники виявили розшукуваний Інтерполом автомобіль. З'ясувалося, що автомобіль був викрадений в Україні у 2018 році. Про знахідку проінформовано Укрбюро Інтерполу в місті Києві, автомобілі передані співробітникам Національної поліції.

* * *

28 лютого об 11:15 до Служби 101 надійшло повідомлення про пожежу на даху будинку на вулиці Івана Франка у Луцьку. За чотири хвилини до місця виклику прибули рятувальники найближче розташованого підрозділу – Частини спеціальної пожежної техніки. Згодом на місці події також прибули вогнеборці 1-го Державного пожежно-рятувального загону та 2-ої Державної пожежно-рятувальної частини. Загалом задіяно 6 одиниць пожежно-рятувальної техніки, працювали 19 рятувальників. Об 11:35 пожежа локалізована, об 11:46 – ліквідована.

Причина пожежі встановлюється.

* * *

Волинські митники на посту Ягодин вилучили у спритника, який намагався ввезти вантажний автомобіль як легковий, MITSUBISHI L400, 2002 року випуску, оціночною вартістю майже 110 тисяч гривень. Його мешканець Рівненщини заявив у режим «імпорт» зі свідоцтвом про попередню реєстрацію у Швейцарській Конфедерації. Відповідно до поданих чоловіком документів вказувалась приналежність цього транспортного засобу до пасажирських. Відтак, громадянин претендував на випуск автомобіля у вільний обіг.

З метою перевірки автентичності поданого до митного контролю свідоцтва посадові особи протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії направили запит до Управління водного та дорожнього транспорту Швейцарської Конфедерації. Згідно з оперативно отриманою інформацією, у країні реєстрації цей транспортний засіб завжди використовувався як вантажний і йому не дозволялося пасажирських перевезень.

За подання до митного контролю неправдивих відомостей за документом, отриманим незаконним шляхом, громадянину загрожує відповідальність за ст. 483 Митного Кодексу України. Чоловіку доведеться сплатити штраф у розмірі 100 відсотків вартості авто. Транспортний засіб підлягає конфіскації за рішенням суду.

* * *

ДТП за участі двох автомобілів трапилась 28 лютого у Луцьку на виїзді з вулиці Чорновола на проспект Соборності. Зі слів очевидців, ймовірно, водій Volkswagen Jetta не дотримався безпечної дистанції з транспортним засобом марки ВАЗ 2105, який, ймовірно, пропускав пішохода на пішохідному переході. Обидва транспортні засоби отримали незначні механічні пошкодження.

* * *

У Луцьку на вулиці Ковельській сталася аварія за участю двох автівок. Автопригода трапилася пообіді 28 лютого. Поблизу будинку на Ковельській, 3 «Жигулі» бордового кольору протаранив синього мікроавтобуса Renault Trafic. За свідченнями очевидців, водій ВАЗу був у стані алкогольного сп'яніння. До слова, алкотест на місці автопригоди водій проходити відмовився, тож шофера повезуть на освідування у наркодиспансер. Обидві автівки зазнали механічних пошкоджень, серед людей постраждалих немає.


 

* * *

У Любешівському районі затримали чоловіка, який незаконно палив суху траву. На місце події направили групу реагування патрульної поліції. 
«Поліцейські встановили особу правопорушника та зібрали необхідні матеріали, які в подальшому будуть скеровані до Державної екологічної інспекції у Волинській області для складання адміністративного протоколу за вчинення правопорушення передбаченого ст. 77-1 КУпАП (Самовільне випалювання рослинності або її залишків)», - йдеться у повідомленні.

* * *

Громадянин Російської Федерації, який днями намагався підкупити прикордонника Луцького загону, відбувся штрафом.

«22 лютого 2019 року приблизно о 16 годині 30 хвилин громадянин Російської Федерації, перебуваючи на пункті пропуску через державний кордон України ВПС «Дольськ», що в с. Дольськ Любешівського району Волинської області, за безперешкодний в’їзд на територію України запропонував та надав працівнику прикордонної служби неправомірну вигоду в сумі 90 доларів США», - йдеться у повідомлені.

Громадянина Російської Федерації визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України та призначено покарання у виді 8500 гривень штрафу». ", - повідомили у поліції.

* * *

У Любешівському районі автівка, викачуючи каналізацію, забруднила ділянки місцевих мешканців.

«Проведеними пошуковими заходами працівники Любешівського відділення поліції встановили, що забруднення ділянки здійснювала одна з юридичних осіб селища Любешів. Враховуючи, що в діях юридичної особи наявні ознаки адміністративного правопорушення передбаченого ст. 52 КУпАП (Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель), матеріали скеровані до Державної екологічної інспекції у Волинській області для складання адміністративного протоколу», - йдеться у повідомленні.

* * *

28 лютого о 13:58 до Служби «101» надійшло повідомлення від працівників санаторію «Лісова пісня» Шацького району про те, що на озері Пісочному, розташованому поруч, тоне людина. Чоловіка, який рибалив на кризі за 100 метрів від берега, намагалися врятувати очевидці.

Рятувальники, які прибули на місце події, обережно просувалися по хисткій кризі, поклавши на товщу криги штурмову драбину, а у якості страховки застосували рятувальні мотузки. Після того, як вони наблизилися максимально близько, спробували подати чоловікові рятувальний круг та мотузку, проте чоловік був знесилений і ухопити її не міг. Зрештою рятувальникам, ризикуючи власним життям, вдалося витягнути чоловіка зі смертельної пастки й доправити на берег.
60-річного врятованого, мешканця села Гаївка Шацького району, рятувальники передали медикам, які надали йому першу невідкладну допомогу й доправили до районної лікарні.

* * *

У Луцьку горіла скандальна ділянка біля річки Стир.

««Горить скандальна ділянка на Ковельській, 17. Оксана Петрук то подзвонила пожежникам, але, Андрій Козюра, може, і вам варто підключитись, бо не буде де будувати», – повідомив у Фейсбуці журналіст Юрій Горбач.

Підготовлено за повідомленнями Патрульної поліції Волині, ГУНП Волині, обласного управління ДСНС, Департаменту муніципальної варти Луцька, а також видань БУГ та «Волинські новини».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розшукують волинянку, яка помилково взяла не свою валізу
Наступна новина Гриценко і Садовий анонсували можливе об'єднання
Останні новини
Схожі новини