Волиньрада проситиме Кабмін розібратися у справі ДП «Волиньторф». ВІДЕО

Волиньрада проситиме Кабмін розібратися у справі ДП «Волиньторф». ВІДЕО

Питання подальшого функціонування ДП «Волиньторф» набрало неабиякого резонансу піл час чергової сесії Волинської обласної ради.

Після засідання профільних комісій та непорозумінь між очільником виконавчої влади Волині та окремими обранцями громади Олександр Савченко щільно взявся за перевірку усього, що пов’язане з добувним підприємством, – йдеться у сюжеті Сфери-ТВ Луцьк.

Так, за його слова, аналіз діяльності державного підприємства «Волиньторф» виявився невтішним.

Савченко констатує той факт, що підприємство не рекультивує землі та не відновлює родючість ґрунтів, де видобуто торф. А фінансовий аналіз виявив непрозорість у використанні бюджетних коштів.

Однак, незважаючи на кричущі факти, очільник ОДА наголосив, що його позиція незмінна – підприємство має працювати. Тож посадовець ініціює звільнення із займаних посад осіб, винних у тому стані речей, який наразі є на підприємстві.

Читати також: Олександр Савченко проситиме Прем'єр-міністра звільнити гендиректора «Волиньторфу»

Депутат Володимир Бондар підтримує позицію очільника виконавчої гілки влади в області та запевняє, що з наведеними фактами мають розбиратись контролюючі органи, а депутати облради повинні зробити все від них залежне, аби колектив зберіг роботу, а «Волиньторф» працював ефективно і прозоро.

В результаті, депутати проголосували за те, щоб звернутися до Кабміну, СБУ, Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України, Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції щодо критичної ситуації, яка склалася на державному підприємстві «Волиньторф», через загрозу припинення господарської діяльності.

Окрім того, у зверненні до центральної виконавчої влади наголосили на недопустимості закриття підприємства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хірург з Волині Валіхновський розказав, як рятував Ющенка після отруєння
Наступна новина У Луцькраді передумали зносити кіоски на Центральному ринку
Останні новини
Схожі новини