Волинські сміттєзвалища - переповнені. ВІДЕО

Волинські сміттєзвалища - переповнені. ВІДЕО

Вже за півтора роки більшість сміттєвих полігонів Волині не зможуть приймати відходи.

Чиновники з Волинської ОДА кажуть, що Любешівський полігон вичерпався вже на сто відсотків і наступного року приймати сміття не зможе, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Така ж ситуація на Ковельському сміттєзвалищі.

У Луцьку – трохи краще: полігон вичерпав ресурси на 70 відсотків. Проте вистачить його ненадовго. Максимум – декілька років.

Читати також: З 1 червня найбільше сміттєзвалище Волині не прийматиме несортованого сміття. 

Крім цього, є ще одна проблема. Лише у 60 відсотків населення області сміття забирають комунальники. Більшість сільських жителів змушені утилізувати його самотужки.

Чиновники пропонують збудувати в області п’ять нових сміттєпереробних центрів: у Луцьку, Нововолинську, Ковелі, Камені-Каширському та Шацьку.

За їх розрахунками, центральним стане Луцьке – тут планують утилізувати 120 тисяч тонн сміття у рік. На реалізацію планів виділили чотири роки. Це будуть ті ж полігони, проте, побудовані за сучасними вимогами. Відходи вони прийматимуть лише відсортовані.

Читати також: У Луцьку відтермінували «сміттєву» реформу

У скільки ж обійдеться впровадження цієї програми, поки що не кажуть. Відомо, що гроші братимуть із місцевих бюджетів на умові співфінансування, з обласного бюджету, а також залучатимуть соціально відповідальний бізнес.

Читати також: Ковельський сміттєвоз ледь не травмував волинянку. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Торчинська ОТГ має шанс збільшитися 
Наступна новина ОТГ дізналися, як управляти закладами медичної допомоги в умовах реформування охорони здоров’я
Останні новини
Схожі новини