«Це дзвінок і Погуляйку, і Зеленському», - Бондар про висловлення недовіри

«Це дзвінок і Погуляйку, і Зеленському», - Бондар про висловлення недовіри

Відмова звітуватися про рік роботи та жахлива кадрова політика – це причини, через які волинські депутати проголосували за висловлення недовіри голові ОДА Юрію Погуляйку.

Про це депутат Волиньради, один з ініціаторів цього рішення Володимир Бондар розповів в ефірі програми «Відкрита влада» на телеканалі «Аверс».

Нагадаємо, 10 грудня 49 волинських депутатів висловили недовіру Юрію Погуляйку.

«Проголосували представники усіх фракцій. Це, як на мене, дуже серйозний дзвінок і для голови, і для керівництва держави. Дзвінок про те, що з виконавчою владою, очевидно, щось не так», - сказав Володимир Бондар.

«Приводом послужило те, що виконавча влада, всупереч законодавству не вважала за необхідне звітувати перед обласною радою про виконання делегованих їй повноважень. Не прозвітувалися ні за 2019 рік, ні за 2020. Рада не має свого виконавчого органу і делегувала ці функції, згідно з законодавством, адміністрації. При цьому депутати не можуть дізнатися, чим же займається ця адміністрація. За законодавством, щонайменше раз на рік ОДА звітується про зроблене, а депутати оцінюють цей звіт. Ми ж тільки з чуток знаємо, як ці повноваження виконуються», - пояснив депутат.

Також, з його слів, причиною став низький управлінський рівень команди Юрія Погуляйка.

«В кадровій політиці ситуація, як на мене, патова – такого ніколи не було. Протягом одного року призначили першого заступника, а через 2 тижні – звільнили. Призначили іншого заступника, пані Щербак, - через 3 місяці звільнили. Призначили керівника управління соцзахисту, який мав великі проблеми на попередній роботі. Багато хто казав: «Не треба цю людину призначати – на попередній роботі були кримінальні справи». В результаті призначили і через 2 тижні всі заклади соціальної сфери збирають пресконференцію і кажуть, що їм наказали давати відкати.

Створили державне підприємство і призначили людину на управління дорогами. Не пройшло й 8 місяців – відкривають кримінальні справи, правоохоронці приходять, вилучають документи, фактично зупиняють дорожнє господарство. Чому людей з кримінальним шлейфом призначають на посади, а професіоналів звільняють? Хіба це кадрова політика, яка заслуговує на позитивну оцінку?» - сказав Володимир Бондар.

Він додав, що через ці речі фракція «За Майбутнє» проголосувала за висловлення недовіри одноголосно.

Читати також: «Давай на Донєцк!». РЕПОРТАЖ зі скандальної сесії Волиньради


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нищення пам’ятки архітектури в центрі Луцька: міський голова просить поліцію відкрити кримінал
Наступна новина «Католицьке Різдво» – некоректна назва. Священник з Волині пояснив, яке свято відзначають 25 грудня
Останні новини
Схожі новини