Врятував не одне життя: 22-річному воїну з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Врятував не одне життя: 22-річному воїну з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Просять присвоїти звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Хомуку Івану Івановичу.

Відповідну петицію на сайті президента зареєструвала 3 квітня Аліна Кибукевич

«Прошу Вас розглянути й присвоїти заслужене та почесне звання Героя України посмертно військовослужбовцю Збройних Сил України Хомуку Івану Івановичу, 19.01.2000 р.н., командиру міномета мінометного взводу мінометної батареї механізованого батальйону, молодшому сержанту. Він героїчно загинув 13 січня 2023 року, під час бойових дій в місті Сіверськ Бахмутського району Донецької області, захищаючи територіальну цілісність і державний суверенітет України, – йдеться у тексті петиції.

Хомук Іван Іванович народився 19.01.2000 р.н. в селі Здомишель Волинської області. Коли юному захиснику виповнилося 19 років, він пішов на строкову службу до армію. Згодом Іван Іванович підписав контракт на військову службу. До початку повномасштабної війни перебував у зоні АТО, де й зустрічав один з перших наших ворогів. За час служби мав честь отримати декілька нагород за вірність, силу та звитягу у боротьбі з окупантами. Врятував не одне життя. Хомук Іван був вірним та гідним сином України, справжнім патріотом рідної держави, за яку віддав найцінніше – власне життя. Від друзів, рідних та близьких про Івана можна почути лише хороші слова, слова вдячності та скорботи за Героєм. 


«Хомук Іван був сміливим, розумним та мудрим не на свої юні роки. Він, як і всі, мріяв про створення власної сім'ї, щасливе майбутнє. Але він віддав своє життя, мрії, плани. Залишив батьків без сина, сестер без брата, друзів без друга, кохану дівчину без нареченого. Тому Хомук Іван Іванович цілком і повністю заслуговує на звання Героя України посмертно! Адже про всю важливість і цінність його життя мають знати та пам'ятати всі. Навіки в строю!» – зазначає Аліна Кибукевич. 

Підписати петицію можна за посиланням


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку провели в останню дорогу двох загиблих Героїв. ФОТО
Наступна новина У Луцьку зіткнулися два авто
Останні новини
Схожі новини