«Як кувалдою по голові», – член міськвиконкому про підвищення тарифів для луцьких рекламістів 

«Як кувалдою по голові», – член міськвиконкому про підвищення тарифів для луцьких рекламістів 

Член Луцького міськвиконкому Олександр Серватович вважає, що операторів зовнішньої реклами варто було попередити заздалегідь про підняття тарифів за тимчасове користування землею під білбордами.

Про це він заявив під час засідання виконкому у середу, 7 березня, на якому бізнесмени разом з депутатами міськради просили скасувати рішення про підвищення тарифу.

«Мені боляче чути, що люди, які ніколи не займалися бізнесом, обговорюють його. Ви розказуєте, що цей бізнес надприбутковий. Ви особисто цікавилися, які там прибутки, які вкладення, які витрати? Я впевнений, що ні»,  прокоментував підвищення тарифів для операторів зовнішньої реклами член Луцького міськвиконкому Олександр Серватович.

«Ця ситуація виглядає, як з бабцьою на базарі: всі продають молоко по 20 гривень, а одна по 100. «Чому так дорого?», «А мені гроші сильно треба»  от так само зараз виглядає Луцька міська рада. Захотіли – підняли»,  каже член міськвиконкому.

«Минулого разу на виконкомі, коли розглядалося це питання, нам доводили, що з рекламістами переговорили, провели «круглі столи», і вони погодилися. Це вже була неправда. Я питав у доповідача, звідки вони взяли ці тарифи,  людина промовчала. Треба розбиратися у бізнесі, розуміти, що ці люди спочатку мають заробити, тоді сплатити»,  переконаний Олександр Серватович.

Він згідний, що у місті є навала бордів, проте, на його думку, потрібно чинити з бізнесменами чесно:

«Плата вноситься за тимчасове користування місцем по білбордах. Є ж договір на 5 років, ми повідомляємо, що ми не будемо далі продовжувати договір оренди, ти через 5 років знімеш той борд. Але це буде чесно, а не так, як кувалдою по голові»,  каже Олександр Серватович.

На захист бізнесменів рекламного ринку стала й депутат Луцької міськради Юлію Вусенко, яка запропонувала надати слово рекламістам та вислухати їх позицію:

«Мало того, що питання внесли з порушенням, так там ще була й неправдива інформація. Тут присутні люди, які готові її спростувати та показати реальні факти. Ви маєте схаменутися і бути разом з людьми, а не говорити як вища каста. Не можна приймати проект рішення, не повідомивши зацікавлені сторони і навіть не заслухавши їх»,  переконана Юлія Вусенко.

Читайте також: Не можете платити - віддавайте: Луцькрада радить бізнесу віддавати борди до КП «Луцькреклама». ВІДЕО

Нагадаємо, що вже майже місяць оператори луцького рекламного ринку намагаються домовитися з місцевою владою, аби остання скасувала своє рішення від 21 лютого, що змушує бізнес сплачувати за землі під рекламними щитами на 49% більше, ніж раніше.

1 березня Асоціація рекламістів Волині ініціювала зустріч з міською владою та пояснила, що такі тарифи фактично вб’ють цей вид бізнесу у Луцьку. Проте у міськраді не прислухалися до бізнесу – рішення не скасували.

Тим часом, бізнесмени вже почали відмовлятися від дозволів, згідно яких мали б розмістити нові конструкції у Луцьку.

Відомий луцький забудовник Андрій Разумовський вважає, що неочікуване підняття цін на оренду землі під бордами у Луцьку є несправедливим, по відношенню до представників малого бізнесу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу на Волині поліція викрила трьох злодіїв
Наступна новина Лучанин просить відновити пішохідні доріжки біля ТЦ «Глобус»
Останні новини
Схожі новини